30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İGDAŞ, Malatya'da

Doğalgaz sektöründe kaliteli eğitiminin öncüsü olan İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) birimi UGETAM, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi henüz gaz kullanmayan Malatya'da da tercih edilen kurum oldu. Malatya'yı doğalgaza UGETAM hazırlıyor. İGDAŞ UGETAM Eğitim Müdürü Serkan Keleşer, ile Eğitim Pazarlama ve Geliştirme Şefi Ahmet Yetik Malatya'da makina mühendislerine yönelik eğitim verdi.

"Bina İçi Doğalgaz Dönüşümü ve Endüstriyel Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü" konulu eğitime 20 kursiyer katıldı.

Önümüzdeki yıl tamamlanacağı bildirilen Malatya Doğalgaz Şebekesi ile ilgili hazırlıklar sürerken, kısa adı İGDAŞ olan İstanbul Gaz Dağıtım Şirketi uzmanları Malatya'ya gelerek, Makine Mühendisleri'ne doğalgaz tesisatları ve diğer konularla ilgili eğitim vermeye başladı.

İnönü Üniversitesi'nde dün bir grup makine mühendisine eğitim vermeye başlayan İGDAŞ UGETAM Eğitim Müdürü Makine Yüksek Mühendisi Serkan Keleşer ile, UGETAM Eğitim Pazarlama ve Geliştirme Şefi Ahmet Yetik, doğalgazla ilgili olarak detaylı bir eğitim çalışması başlattı.

Bakış'ın sorularını yanıtlayan UGETAM Eğitim Müdürü serkan Keleşer, doğalgaz işletmeciliği ve kullanımının yüksek güvenlik ve özel teknoloji gerektiren yapısı ile gerek şebekenin genel emniyetinin, gerekse ani etkin müdahalelerin hem güvenli, hem de kullanıcıya giden gazın herhangi bir kesintiye uğratmadan yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan bilgilerin ancak eğitim ile sağlanabileceğini, eğitimsizlik ve dikkatsizliğin vahim sonuçlu iş kazalarına davetiye çıkaracağını, bu nedenle hiçbir doğalgaz dağıtım şirketi ve yetkili firmasının ilgili teknik eğitimleri ihmal etme lüksü olamayacağını söyledi.

Malatya'yı doğalgaza hazırlayan UGETAM, hedef olarak "ülke sınırlarının ötesi"ni hesaplayan bir anlayışla, sektördeki öncü rolünü güçlendirerek sürdürmekte.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 13:41:47
Güncelleme :22 Eylül 2005 Perşembe 13:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?