3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Sanayide gaz kısıntısı gündemde

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş (İGDAŞ) tarafından, doğalgaz arzında meydana gelen azalmalar nedeniyle, üretim amaçlı sanayilerde doğalgaz kesintisine gidilmesinin muhtemel olduğu belirtilerek, ``konutlarda ise şu anda bir sıkıntının söz konusu olmadığı`` bildirildi.

İGDAŞ`tan yapılan yazılı açıklamada, BOTAŞ`tan alınan bilgilere göre, yurtdışından sağlanan doğalgaz arzında meydana gelen azalmalar nedeniyle ülkede gaz arz-talep dengesinin sağlanmasında bazı güçlükler yaşandığı kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: ``Bu nedenle kuruluşumuzun üretim amaçlı sanayilerde doğalgaz kesintisine gitmesi muhtemeldir. Konutlarda ise doğalgaz kullanımında şu anda bir sıkıntı söz konusu değildir.

Öte yandan, olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelen elektrik kesintilerinde, vatandaşlarımızın doğalgaz cihazlarıyla ilgili bir problem yaşamamaları için elektrik gelene kadar cihazlarını kapalı konumda tutmaları önemle duyurulur.`` Açıklamada, vatandaşların doğalgazla ilgili problemleri için Doğalgaz Acil ALO 187 servislerini 24 saat arayabilecekleri hatırlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 14:31:56
Güncelleme :26 Ocak 2006 Perşembe 14:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?