2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Tek biletle 90 dakika

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, belediyenin bugün uygulamaya başladığı tek bilet sistemiyle vatandaşların 90 dakika bütün ulaşım araçlarında tek biletle seyahat etmeye başladığını hatırlatarak, bunun ulaşıma yüzde 30 ucuzluk getirdiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bugün uygulamaya başladığı tek bilet sistemiyle vatandaşların 90 dakika bütün ulaşım araçlarında tek biletle seyahat etmeye başladığını hatırlatan Başkan Topbaş, bu sistemde Mavi Kart'ın deniz otobüsü ve vapurlarda da geçerli olduğunu, bunun da ulaşıma yüzde 30 ucuzluk getirdiğini söyledi. Dünyadaki modern şehirlerde tek bilet uygulamasının yaygın olduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş, şu açıklamalarda bulundu:

"Yeni uygulamayla yurt dışında ziyaret ettiğimiz gelişmiş kentlerin ulaşım düzenlemesini İstanbul'a getirmeye çalıştık. Üzerinde uzun çalışmalar sonucunda mutabakata vardığımız sistemle, ek bilet 90 dakika geçerli oluyor. 'Tek Bilet' ve 'Mavi Kart' uygulamasının İETT otobüsleri, tünel, tramvay, şehir içi vapur-deniz otobüsü hatları gibi Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarının tamamında geçerli olması, ulaşımda yüzde 30 gibi ciddi bir ucuzluk sağlamış olacaktır.

Böylece vatandaşımız aynı güzergah veya farklı noktayla ilgili tek biletle hareket edebilme imkanı bulacak. Bu düzenlemeyle birlikte tabi ki metro olan bazı hatlardaki otobüs seferleri olmayacak. Trafik de böylece rahatlamış olacak. Bu konuda Ulaştırma bakanımız yaptığımız görüşmede banliyö hatlarını da bu sisteme katabileceğimizi söylediler. Yapacağımız bir protokol çerçevesinde ileriki tarihlerde de bu tek bilet uygulaması ve Mavi Kart banliyö hatlarında da geçerli hale gelecek."

Köprü geçişlerinde çift bilet uygulamasının geçerli olacağının da altını çizen Topbaş, "Akbil ile çok daha düzenli seyahat imkanı var. Bizim de ölçme imkanımız var. Yani biletin kullanıldığı hatlar açısından yoğunluklar pik saatleri çok daha rahat görebilme imkanımız olacak" dedi.
.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 17:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akansel IP: 81.213.169.xxx Tarih : 9.02.2006 01:05:45
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN KADİR TOPBAŞ, BU HİZMETİNİZİN FORMÜLÜNÜ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIN SAYIN HİKMET ŞAHİN'E VEREBİLİR MİSİNİZ..? BURSA NIN MERKEZ İLÇESİ GEMLİK TEN, BURSA NIN MERKEZİ 30 DAKİKA, GEMLİK HALKI 30 DAKİKALIK YOLU 2 VEYA 3 AKTARMA İLE BELEDİYE OTOBÜSLERİ OLMADIĞI İÇİ DOLMUŞLAR İLE ORTALAMA 1,5 SAATTE VE 3 KATI YOL PARASI ÖDEYEREK GİDİYOR... BİRDE BU YOLUN AYNI ŞEKİLDE DÖNÜŞÜ VAR..?? HALKA YAZIK DEĞİL Mİ,,