2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Yalçıntaş'a 2 başkanlık daha

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı TUGEV’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ve Vakıf bünyesinde bulunan İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ICVB’nin Başkanlığı’na seçildi.

TUGEV Yönetim Kurulu 9 Mart 2006 günü yapılan toplantısında TUGEV Yönetim Kurulu Başkanı ve ICVB Başkanı Yılmaz Tecmen toplantıda hazır bulunan İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve TUGEV Yönetim Kurulu üyesi Murat Yalçıntaş’a, TUGEV Başkanlığı görevini kabul etmesi teklifini sundu. Bu önerinin benimsenmesi üzerine Murat Yalçıntaş TUGEV Yönetim Kurulu ve ICVB Başkanlığı’na oybirliği ile seçildi.

TUGEV ve ICVB başkanlığını Yılmaz Tecmen’den devralan Murat Yalçıntaş, Yılmaz Tecmen’in, gerek TUGEV gerekse ICVB’de Başkan Yardımcısı olarak Türk Turizmi’ne Katkılarını sürdüreceğini kaydederek kendisine teşekkür etti.

İTO’nun hedefleri arasında da bulunan İstanbul’un bir Kongre şehri hale getirilmesi amacına hizmet eden ve bu alanda çok başarılı çalışmalar yapan ICVB üyeleri arasında oteller, acenteler, konferans ve sergi merkezleri, hava yolları ve buna benzer kuruluşlar bulunuyor.

TUGEV tarafından 1997 yılında kurulan ve dünyadaki örneklerinde olduğu gibi kar amacı gütmeyen bir yapısı olan ICVB sektör kuruluşları yanında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Belediyesi ile işbirliği halinde çalışıyor. ICVB toplantı organizatörlerine çeşitli mesleki vakıf ve derneklere kongre planlaması ve pazarlaması ile ilgili geniş çapta hizmet sunuyor.

ICVB Başkanlığı’na seçilen Murat Yalçıntaş Büronun özellikle uluslararası kongreleri İstanbul’a getirme konusunda çok yararlı çalışmalar yaptığını belirterek dünyadaki 620 milyar dolarlık Turizm gelirleri içinde Kongre gelirlerinin üçte bir paya sahip olduğunu hatırlattı. Dünya da 1 yılda seyahat eden 700 milyon turistin onda birinin toplantı amacıyla seyahat ettiğini ve dünya ortalamasından hareketle Türkiye’nin Turizm gelirlerine ek olarak Kongre Turizmi gelirinin en az 6 milyar dolar olması gerektiğine değindi.

Yalçıntaş, “İstanbul’u dünyanın sayılı Kongre merkezlerinden biri haline getirmek sadece Turizmcilerimizin değil hepimizin milli görevidir. Başkanlığım süresince hedefim İstanbul’un Dünya kentleri arasında hak ettiği yeri alabilmesi için gerek kamuoyu ile gerek sivil toplum örgütleri gerekse yerel yönetimler ile gerekli sinerjiyi yaratmak olacaktır. İstanbul artık dünya Turizmindeki payını arttırmalıdır. Bu sinerjiyle Hem İTO üyeleri hem Türkiye Turizmi daha da güçlenecektir” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Mart 2006 Cumartesi 01:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?