2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Zincirlikuyu'daki arazi değerli

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karayolları’na ait Zincirlikuyu’daki arsanın satış ihalesine Büyükşehir Belediyesi’nin girip girmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de şunları kaydetti;

“100 bin metrekarenin üzerinde olan bu alan daha önce de birkaç kez satışa çıktı. Kamu arazilerinin satışında öncelikle imar durumlarını alarak, arsalarını imarlı satarlarsa bunun rantını da o kamu kurumu almış olur. Ama arazi olarak satıp da sonra alan kişi imara müracaat ettiği zaman, onun içinde bir rant oluşuyor. Bunun üzerinde özenle duruyoruz. Bu ihaleye biz Büyükşehir Belediyesi olarak girmeyi düşünmüyoruz. Ama bizim ortağı olduğumuz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığımızın kuruluşu yetiştirilirse girebiliriz. İhalede bir rekabet olacaktır. Ne kadar çok rekabet olursa bunu satan kurum o kadar karlı çıkar.”

Sözkonusu alana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde turizmle ilgili lejant verdiklerini belirten Topbaş, “Bu arazi otel olabilir dedik. İmar durumunu 3 emsal verdik. Yani arsa alanını üçle çarptığın zaman çıkacak olan metrekare alanı, kullanım alanıdır. Bizim verdiğimiz en büyük oran da budur. Bunu otellere veriyoruz. Turizm amaçlı alanlara veriyoruz. Bu alanı yatay olarak dikey olarak da kullanabilir. Mimari projeye bağlı” dedi.

Kadir Topbaş, bir soru üzerine Dubaili firma ile uzmanlarının görüştüğünü ve ilişkilerin gayet iyi olduğunu dile getirerek, “İlişkilerimiz gayet iyi. İnşallah bu birlikteliğimiz devam edecek ve 5 milyar dolar İstanbul’a gelecek. Reel yatırıma dönüşecek. İşsizlik ortadan kalkacak. Kentler böyle gelişiyor” şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 16:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?