3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

"Mobil tiyatro salonları yapacağız"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, mobil tiyatro salonları yapacaklarını belirterek, "Mobil tiyatrolar kurarak her mahalleye tiyatro kültür merkezleri oluşturacağız" dedi.
 
Konuyla ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan Topbaş, çalışmaların hızlandırıldığını, okullarda biten 120 spor salonunun mobil tiyatro ve konser salonlarına çevrilmesi için gerekli talimatların verildiğini söyledi. Kadir Topbaş, "Müsait olan okul bahçelerine yaptığımız kapalı spor salonları çok maksatlıda kullanılabilecek yaptığımız spor salonları veliler orada gelip spor yapabilecek aynı zamanda ayın belli günlerinde milli eğitim müdürlüğü ekipleriyle bizim ekiplerimiz düzenleyecek bu spor sonları mobil tiyatro salonlarına dönüştürülebilecek. Konserler verilebilecek sandalyeler getirtip zeminini kapatacağız oradaki okulun bahçesindeki salon tiyatro salonu konser salonuna dönüşebilecek.
120 spor salonu bitmek üzere şu an için bu salonların tiyatro salona dönüşmesi için mobil ekipler hazırlanıyor ekip nerede hangi spor salonu hazırlanacaksa oraya gelecek ve orayı bir mobil tiyatro salonuna çevirecek biz sanatı temelden sevdirmeye çalışacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 10:02:31
Güncelleme :3 Ekim 2006 Salı 10:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?