2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

İstanbul'a 87 proje

İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul'u 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmaya hazırlamak için 87 proje hazırladıklarını bildirdi.

Taşbaşı, kültür başkenti seçilen şehirde kentsel gelişim ile burada yaşayan insanlara artı kültürel ve ekonomik değer getirerek onların yaşamlarında değişimin sağlanmasının amaçlandığını belirterek, kendilerinin de bu değişimi yapacaklarını söyledi.

İstanbul'un kültür başkenti seçilmesinin önemli bir başarı olduğunu ifade eden Taşbaşı, "Bu başarı, AB'ye aday bir ülke olarak İstanbul'un ne kadar önemli olduğunu ve burada yapılacak projelerin Avrupa kültürü açısından ne kadar önem taşıdığının en önemli ifadelerinden biridir. İstanbul'u kültür başkenti olmaya hazırlamak için 87 proje hazırladık" dedi.

Bazılarının bunu küçümsediğini, oysa "kültür başkenti" seçilmenin zor ve önemli bir iş olduğunu dile getiren Taşbaşı, daha önce Avrupa'da kültür başkenti seçilen kentlerin, yapılan restorasyon ve kentsel dönüşüm projeleriyle çehrelerinin değiştiğini söyledi.

Taşbaşı, "Hazırlanan 87 proje arasında, halkı 2010'a hazırlayacak projelerin yanı sıra müze projeleri, sergiler, konserler, yarışmalar, festivaller, gezi turları, gösteriler, Beyoğlu, Fener-Balat, Zeyrek Evleri restorasyon projeleri ile kentsel dönüşüm projeleri yer alıyor" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 12:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?