6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

120 semt... 120 kitapçık!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projesi Kentim İstanbul, kentin önemli ve tarihi 120 semtinin anlatıldığı 120 ayrı kitapçık hazırladı. Kitapçıklar, alanlarında uzman araştırmacı ve akademisyenlerin çalışmaları derlenerek oluşturuldu. İçeriğinde İstanbul’un kültürel ve tarihsel semtlerinin adı, tarihi eserleri, tarihi mekânları, ünlü kişileri, toplumsal, kültürel ve coğrafi özellikleri akademik kriterlerden uzaklaşmadan, akıcı bir anlatımla sunuluyor.

Altunizade, Bebek, Nişantaşı, Bostancı, Şişli, Taksim, Kapalıçarşı, Fındıkzade, Moda gibi tam 120 semtin anlatıldığı kitapçıkların editörlüğünü Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi Faruk Göncüoğlu yapmış. Yayın heyetinde ise, Prof. Dr. Ümit Meriç, Necdet Sakaoğlu, Faruk Göncüoğlu, Aysu Uzsayılır Kara ve Sümeyra Saraç bulunuyor.

İstanbul’un Semtleri adlı bu kitapçık serisi hazırlanırken, eserlerde kullanılmak üzere yapılan fotoğraf çalışması sonucu ciddi bir de fotoğraf arşivi oluşturulmuş. Kitapçıklarda tanıtılan cami, kilise, çeşme, meydan ve benzeri tarihi mekânlar fotoğraflandırılmış. Fotoğrafların büyük bir bölümü deneyimli fotoğrafçı Aras Neftçi tarafından çekilmiş.

Ücretsiz olarak Kültür A.Ş. ve Kentim İstanbul’un genel merkezinden temin edilebilen kitapçıklar, okuyucuyu sıkmadan bilgilendiren bir anlatıma sahip. “İstanbul’un Semtleri”, İstanbul’la ilgili bilgi sahibi olmak isteyen, araştırma yapan İstanbul tutkunları için bulunmaz bir kaynak.

 

 

www.kentimistanbul.com

Yayın Tarihi : 6 Nisan 2004 Salı 17:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?