30
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Beylikdüzü'nde 12 dev proje

Beylikdüzü Belediyesi’nin eğitim, spor ve çevre alanındaki 12 projesinin toplu temel atma töreni beldenin Büyükşehir Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Beylikdüzü Beldesi’nin eğitim, spor ve çevre sorunlarını büyük ölçüde çözecek ’12 Dev Adım’ projesi kapsamında, 3 Adet İlköğretim Okulu, 2 adet Kapalı Spor Salonu, 2 adet Park, Bizimkent Kreş Alanı, Öğrenci Yurdu, Bizimkent Kapalı Otoparkı, Bizimkent İlköğretim Okulu Ek Binası, Büyükşehir Lisesi inşa edilecek.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı’nın ev sahipliği yaptığı temel atma törenine; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Vali Yardımcısı Ali Sözen, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, AK Parti İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu ile vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, başarılı olmanın sırının “Ben yerine biz demekten geçtiğini” belirterek, “Biz hükümet olarak Türkiye’nin yığınla sorununun çözümünün ben demekte değil, biz demekte olduğuna inandık. Onun için gelir gelmez Ankara’da merkezde toplanmış yetkilerin önemli bir bölümünü yerel yönetimlere aktararak belediyelerimizi daha da güçlendirdik” dedi.

Yerinde görülebilecek hizmetleri yerey yönetimlere devrederek vatandaşların en ufak hizmetler için bile Ankara’ya gelmesini engellediklerini ifade eden Bakan Mehmet Ali Şahin, şöyle konuştu; “İl Özel İdaresi Kanunu ile Büyükşehir Belediye Kanunu’nu ve Belediyeler Kanunu’nu yasalaştırdık. Cumhurbaşkanlığı’nca tekrar görüşülmek üzere TBMM’ye geri gönderilen Kamu Yönetimi Temel Kanunu ile yapmak istediklerimizi bu kanunlarla yaptık ve çok önemli bir hüküm koyduk Belediyeler Kanunu ile İl Özel İdaresi Kanunu’na; Daha önce yerel yönetimlerin yapacakları hizmetler tek tek sayılırdı. Ama şimdi çok farklı bir bakış açısı getirildi. Yerelde görülecek hizmetler yerel yönetimler tarafından yerine getirilir. Yerel ve müşterek nitelik arz eden tüm hizmetler belediyeler ve İl Özel İdaresi tarafından yerine getirilir. Şimdi bir belde belediyemiz 12 tane bir projeyi hayata geçiriyor. Biz Ankara’da toplanan yetkilerin önemli bir bölümünü yerel yönetimlere devretmek suretiyle hayırlı adım attık. Eğer buradaki okullar belediyemiz tarafından yapılmasaydı, Milli Eğitim Bakanlığı önce okul yapımını yatırım programına alacaktı. Sonra Devlet Planlama Teşkilatına gönderilerek ve orada tartışılacaktı. Sonra ödenek ayıracaktınız. Meclise gelecekti. Plan bütçe komisyonda görüşülecekti. Genel Kurul’a gelecekti. Kim bilir kaç yerde görüşülecekti. İşte Türkiye yıllardır bürokratik engeller nedeniyle ihtiyaçlarını karşılayamadı.”


“365 gün 24 saat asla menfaat gruplarına fırsat vermeden İstanbul için çalışıyoruz” diyen Mimar Topbaş, “AK Parti iktidarı ve yerel yönetimleri Türkiye için bir fırsattır. Şu anda Türkiye’ye ve özellikle İstanbul’a yatırımcılar yoğun şekilde geliyor. Ekim ayının ilk haftasında Başbakanımızla birlikte açıklayacağımız çok büyük bir yatırım gücünü İstanbul’un her yerine yayacağız ve arkası devam edecek. Böylece, İstanbul geçmişte olduğu gibi bir dünya kenti olacak” şeklinde konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi’nin eğitim yatırımlarına teşekkür eden ve ’12 Dev Adım’ projesini bir kahramanlık örneği olarak gösteren İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ise, “Vergisini veren kahraman vatandaşlarımıza ve bu kaynakları yatırıma dönüştüren yöneticilere teşekkür ediyorum” dedi. Balıbey, 24 Eylül Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul genelinde inşa edilen 160 okulun toplu açılış törenini gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/istanbul
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 13:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?