3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Dünya Başkenti İstanbul konseri

Tuluyhan Uğurlu, 18 Temmuz salı akşamı İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinde saat 21.00'de Dünya Başkenti İstanbul konserine çıkacak.  Tuluyhan Uğurlu, Avrupa Kültür Başkenti 2010 için hazırlanan ilk bireysel eser olan Dünya Başkenti İstanbul isimli CD çalışmasının ikinci büyük konserini İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesinde gerçekleştiriyor.

Bu çok özel etkinlikte müzenin sütunlu ana giriş kapısı sahne olarak kullanılırken, müze ve Çinili Köşk özel olarak aydınlatılıyor. Sahnenin iki yanına kurulacak dev perdelerde baştan sona muhteşem İstanbul görüntüleri ve İstanbul üzerine hikâyelerle konser görsel olarak da destekleniyor.

Konserde Tuluyhan Uğurlu’nun piyanosuna Mehmet Refik Kaya (rebap), Murat Toraman (kaval-ney), Ümit Yılmaz (bağlama), Kaan Şehirkahyası (davul, kudüm, darbuka) eşlik ediyorlar. Tuluyhan Uğurlu Dünya Başkenti İstanbul’un yaz konserinde sizlere bugüne kadar konserlerinde tanık olmadığınız müzikal sürprizler hazırlıyor.

Dünya Başkenti İstanbul’un bölümleri şöyle:

Dünya Başkenti İstanbul
Bizans’ın Altın Mozaikleri
3 Dinin Kardeşçe Yaşadığı Kent
Gökdelenden Eski Kente Bakış-Mimar Sinan
Kutsalların Kutsalı -İstanbul’da Mistik Yaşam
Arnavut Kaldırımları-Siyah beyaz fotoğraflarla İstanbul
Dolmabahçe’de Hüzünlü Sonbahar-Atatürk
İstanbul’da Yaşamak
Dünya Başkenti İstanbul konseri öncesinde ve iki bölüm arasında konuklara ücretsiz olarak şarap, meyve suyu, kahve, şıra, meyveli yoğurt, limonata ve kuruyemiş ikramları yapılıyor.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2006 Pazartesi 19:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?