3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Erik Kaiel ÇATI'da

Hollanda'da yaşayan New York'lu dansçı-koreograf Erik Kaiel Çağdaş Dans ve Bağımsız Dans Sanatçıları Derneği'nde (ÇATI) beş gün sürecek bir atölye çalişması gerçekleştirecek.

Erik Kaiel, 17 Ocak salı günü başlayıp 21 Ocak'ta bitecek olan toplam beş günlük bu atölye çalışmasıyla birlikte bir de, grubu Archeoptery 8 ile dileyen katılımcılarla 21 ocak cumartesi günü saat 18:00'de bir gösteri yapacak.

Türkiye'de çağdaş dans alanındaki yaratıcı çalışmaları desteklemek ve dansın gelişimine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Çatı Dans, çağdaş dansı var eden dansçı, koreograf, sahne tasarımcısı, ışık tasarımcısı, kostüm tasarımcısı, müzisyen, kuramcı, eleştirmen, teknisyen, seyirci gibi ögelerin ortak çalışmalar yapabilmesini amaçlıyor.

Çatı Dans Atölyesi'nin kurucu üyesi Ömer Uysal, bu çalışmada amaçladıklarının "Salıverme boşaltma tekniği "ReleaseTechnique" ile hızı ve gücü kontrolü kaybetmeden "Riding the Storm" kullanmak. Uysal, "Bu atölyede yerden ayağa, uzun bir geçiş süreciyle beden ve zihin hazırlandıktan sonra Erik Kaiel'in son yaptığı işlerden birini öğreneceğiz" dedi.

Ömer Uysal, ayrıca "Çatı Çağdaş Dans ve Bağımsız Dans Sanatçıları Derneği (Çatı Dans) olarak öncelikli amacımız İstanbul'da Çağdaş Dans ile ilgili sanatçılara birlikte iş yapabilme ve tartışma mekanı sunmak ve bu konuyla ilgili projeler önermektir. Çatı Dans Stüdyosu'nun genç dans sanatçıları için ücretsiz ders alabilecekleri ve kendi deneme gösterilerini sunabilecekleri bir mekan olmasını istiyoruz; bunun için mekan sponsorluğu yapmaya ve gerekli teknik desteği vermeye hazırız." dedi. www.catidans.org  

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 11:47:45
Güncelleme :17 Ocak 2006 Salı 12:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?