30
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Fotoğrafın 'Genç Solukları'

Geniş Açı Fotoğraf Sanatı Dergisi ve İstanbul Fotoğraf Merkezi'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Türk Fotoğrafında Genç Soluklar' başlıklı keşif projesinde öne çıkan çalışmalar, 15 Eylül 2005 tarihinden itibaren İstanbul Fotoğraf Merkezi'nde sergilenecek.

'Türk Fotoğrafında Genç Soluklar' projesinin amacı, çalışmalarını dar bir çevrenin dışına çıkarma şansını yakalayamamış, ancak kaliteli işler yapan genç fotoğrafçıların işlerini fotoğraf severlerle buluşturmak.
35 yaş altı fotoğrafçıların tematik portfolyolarla başvurabildiği projede, bu yıl Şahinde Akkaya, Aylin Dinçel, Bora Gürsel, Neriman Kamçılı, Emrah Kangal, Korhan Karaoysal, Zeynep Kayan ve Volkan Kızıltunç'un çalışmaları sergilenecek.

Toplam 108 portfolyonun değerlendirildiği 'Türk Fotoğrafında Genç Soluklar'a katılımların yüzde 51'i İstanbul'dan gerçekleşirken, Ankara'dan yüzde 15 ve İzmir'den yüzde 10 katılan oldu. Katılımcıların yaş ortalaması ise 25 olarak belirlendi.

Sosyal kurallara aykırı olarak yaptıkları bir olayı anlattıkları kendi ses kayıtlarını gözleri kapalı dinleyen insanların portrelerinden, engelliler ve gençlik, spor ve entegrasyon kampında çekilen belgesel fotoğraflara çok farklı disiplinleri bir araya getiren sergi 29 Ekim 2005 tarihine kadar gezilebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 12:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?