2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

İstanbulda Nevruz kutlamaları

İstanbul'da Nevruz kutlamaları, Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda göstericilerin toplanmasıyla başladı. Polis ve çevik kuvvet meydanın etrafında geniş güvenlik önlemleri alırken, göstericiler didik didik arandı. Kutlamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

İstanbul'da Nevruz kutlamaları çerçevesinde, aralarında DTP, EMEP ve ÖDP'nin de bulunduğu yaklaşık 15 bin kişi, saat 12.00 sıralarında Kazlıçeşme Meydanı'nda toplandı. Polis ve çevik kuvvet meydanın etrafında geniş güvenlik önlemleri alırken, meydana gelen göstericiler didik didik arandı.

Etkinliğin başlamasıyla birlikte alandaki kalabalık sayısı 70-80 bini buldu. Nevruzla ilgili konuşmaların ardından müzik grupları konser verdi. Alanda bulunanlar çalınan hareketli müzikler eşliğinde halay çekerken, alanın ortasında lastikler yakılarak nevruz ateşi oluşturuldu.Öte yandan, miting alanında bazı kişiler fenalaştı. Fenalaşan şahıslar görevliler tarafından ambulansa taşınarak hastaneye gönderilirken, kutlamalar verilen konserlerle devam etti.

Bazı kişiler alanın yanındaki Kazlıçeşme Fatih Camii'nin çatısına çıkarak terör örgütü PKK'nın bayrağını açtı. Bu şahıslar tertip komitesinin uyarısıyla görevliler tarafından uyarıldı. Çevrede bulunan diğer bazı kişilerin terörist Öcalan posteri ve terör örgütü PKK'nın bayrağını açmaya devam ettikleri görüldü. Bu arada polise ait bir helikopter alanın önünden uçarak kutlamaları kontrol etti.

Grup içinden bazı kişiler, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği önünden geçerken Abdullah Öcalan ve terör örgütü PKK lehine slogan attı. Grup üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 17:51:29
Güncelleme :19 Mart 2006 Pazar 18:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?