30
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

İstanbul'un altı belgesel oluyor

Emre Şahin, İstanbul'un yeraltı zenginliğini belgesel yapıyor. Belgeseli The History Channel yayımlayacak. ABD'nin yanı sıra aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 70 ülkede yayımlanan The History Channel, İstanbul'un yeraltı gizemini çözecek.

Emre Şahin'in yönetmenliğinde 3 milyon dolarlık bütçeyle 2-23 Ekim tarihleri arasında yapılacak belgesel çekimleri ve hazırlanacak 3 boyutlu grafiklerle İstanbul'un yeraltındaki tarihi zenginliği milyonlarca kişiye ulaşacak.
Hollywood'dan gelecek çekim ekibi Marmaray projesindeki tünellere inecek, ayrıca çeşitli projeler için yapılan kazılarla ortaya çıkan 3 ayrı uygarlığın yapıtlarını görüntüleyecek.

Ekip, Topkapı Sarayı, İstanbul Lisesi'nin altındaki tüneller, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Müzesi ve adı açıklanmayan birçok mekânda çekim yapacak. Montajı 2006'nın ilk aylarında tamamlanacak belgeselin yayımlanacağı History Channel, 20 farklı dilde 200 milyon eve ulaşıyor.

Birçok projeye imza attı
BBC, ABC, NBC, CBS, MTV, VH1, Discovery Channel, Showtime, Bravo ve History Channel gibi dünyaca ünlü kanallarla daha önce de birçok projeye imza atan Şahin, 2006 sonunda da ABD, Asya ve Türkiye'yi kapsayan uzun metrajlı bir film çekmeye hazırlanıyor.

MİLLİYET
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 07:47:36
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 07:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?