6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

“KENTİM,” İSTANBUL’U GEZDİRİYOR.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kentim İstanbul' kapsamında öğrencilerin İstanbul'u tanıması amacıyla düzenlediği İstanbul gezileri, 2004 yılında da doludizgin devam ediyor. Aralarında Kentim İstanbul sayesinde Sultanahmet’i ilk kez görme fırsatı bulan öğrencilerin de bulunduğu gezide Pendik Kurtköy Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri profesyonel rehberler eşliğinde 7 saat boyunca İstanbul’u gezdi.
 
Gezi programı, saat 10.30’da Sultanahmet Meydanı önünde başladı. Her gezide olduğu gibi öğrenciler yine Büyükşehir Belediyesi’nin karşıladığı İETT otobüsleriyle Kurtköy’deki okullarının önünden Sultanahmet'e geldiler. Geziye bu kez Pendik Kurtköy Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri katıldı. Bu yolculuk, öğrenciler için de "ilk"lere doğru atılan ilk adımdı .
 
Öğrenciler ilk olarak profesyonel rehberler Melek Banu Aktaç ve Başak Bilgetekin eşliğinde Sultanahmet Meydanı’ndaki dikilitaşları gezdi. Gezinin ikinci adresi Türk İslam Eserleri Müzesi’ydi. Daha sonra sırasıyla Sultanahmet Camii ve Yerebatan Sarnıcı’na gezi düzenlendi.
 
Öğleden sonra ise Beşiktaş’a hareket edildi. Öğrenciler Beşiktaş’taki Deniz Müzesini gezdikten sonra, boğaz turunun ardından yine otobüslerle okullarına döndüler.
www.kentimistanbul.com
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2004 Cuma 16:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin güneş IP: 85.96.163.xxx Tarih : 8.11.2005 09:31:58
bu haber çok saçma.ben bu okulda okuyan öğrenciyim ve hiç bir arkadaşımda daha önce gezdiği yerleri görmemiş değil.bu haberi hazırlayanı kınıyorum ve benimle istanbul bilgisini kıyaslamaya davet ediyorum....çok bilmiş istanbullu....