6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Komedi Filmleri Festivali başlıyor

TÜRSAK Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Garanti Bankası işbirliğiyle organize edilen festivalde, dünyanın çeşitli ülkelerinden 50 film sinemaseverlere kahkaha dolu bir hafta yaşatacak.

İngiliz filmlerinin ağırlıklı olarak yer aldığı festivalde, Charlie Chaplin, Peter Sellers, Woody Allen, Jiri Menzel, Stanley Kubrick, Norman Wisdom, Vittorio De Sica, Clive Donner, George Roy Hill gibi usta oyuncu ve yönetmenlerin filmlerinin yanı sıra, İngiliz komedi tarzı olarak bilinen ’’Ealing Komedileri’’ de sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalin açılış gecesi, 17 Eylül Cuma günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak.

İngiliz mim sanatçısı David Glass’ın ’’Disembodied’’ adını verdiği gösterisini gerçekleştireceği gecede, ayrıca tiyatro ve sinema sanatçısı Ferhan Şensoy ile Çek Cumhuriyeti’nin dünyaca ünlü yönetmeni Jiri Menzel’e, komedi sanatına olan katkılarından ötürü ’’Yaşam Boyu Onur Ödülü’’ verilecek.

Festival programındaki 50 film, Beyoğlu Sinema Majestik, Beşiktaş Belediyesi Levent Sinema TÜRSAK, Alman, Fransız ve İtalyan Kültür Merkezi sinema salonlarında izleyicilere sunulacak.

Bilet ücretlerinin öğrenci 4 milyon ve tam 5 milyon lira olarak belirlendiği festivalde, Bonus Card sahipleri kartlarını göstererek biletlerini yüzde 50 indirimli olarak alabilecekler.

Festivalde sinemaseverler, kültür merkezlerinde yapılacak gösterimleri ise ücretsiz olarak izleyebilecekler.

Uluslararası etkinliğin ’’En Ciddi Komedi Filmi Yarışması’’ bölümünde, 7 film mücadele edecek.

Beyoğlu Majestik Sineması ve Beşiktaş Belediyesi Levent Sinema TÜRSAK’ta gösterilecek filmleri izleyen festival seyircileri, sinema gişelerinden alacakları kuponlarla festivalin ’’En Ciddi Komedi Filmini’’ seçecekler.

Sinemaseverler, bu bölümde Josef Fares’in ’’Devriyeler’’ (Kopps), Duncan Finnigan’ın ’’Dört Göz’’ (Four Eyes), Ian Iqbal Rashid’in ’’Pembe Dokunuş’’ (Touch of Pink), Paula van der Oest’in ’’Zus ve Zo’’(Zus&Zo), Bruno Podalydes’in ’’Beni Sadece Tanrı Görür’’ (Dieu Seul Me Voit), C. Klapisch’in ’’Aile Bağları’’ (Un Air de Famille) ve Alain Chabat’ın ’’RRRrrrr!’’ filmini izleyip değerlendirecekler.

Festivalde diğer filmler ise ’’Ealing Komedileri’’, ’’Retrospektif: Şiirsel Mizahta Bir Usta, Jiri Menzel’’, ’’Anısına: Peter Sellers’’, ’’Ustaya Saygı: Sir Norman Wisdom’’, ’’Charlie Chaplin’den Kısalar’’ ve ’’Dünya Komedi Festivallerinden Kara Mizah’’ olarak adlandırılan bölümler halinde gösterilecek.
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2004 Pazar 12:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?