30
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Manowar Yedikule'yi salladı

Ünlü Heavy Metal grubu Manowar, Rock The Nations III Festivali çerçevesinde yıllar süren bekleyişin sonunda Yedikule Zindanları'nda düzenlenen konserde binlerce Türk hayranıyla ilk kez buluştu.

Türkiye'de büyük hayran kitlesi kazandıkları 1988 yılından beri, Türkiye'ye gelmesi en çok beklenen gruplardan biri olan "Metal'in Kralları", kapalı fakat sıcak bir havada gerçekleştirdikleri performansları ile izleyenleri kendinden geçirdi.

Konseri izlemeye gelen metalciler ilginç giyim tarzları, dövmeleri ve ellerindeki Türk bayraklarıyla dikkat çekerken, grup üyelerinin de sahne de bir Türk bayrağı açmaları ve Türkiye ve Türkler hakkında övgü dolu sözleri bol bol alkış aldı.

Grubun beyni olarak tanınan bas gitarist Joey DiMaio grubun uzun yıllar Türkiye'ye gelememesinin nedeninin Türk düşmanlığı olduğu yönündeki dedikodulara sert cevap verdi. DiMaio'nun, "Manowar'ın Türkleri sevmediğini söyleyenler olmuş. Bu çok saçma bir yalan. İşte bu yıl geldik ve ister beğensinler ister beğenmesinler gelecek yıl da burada olacağız" sözleri dinleyicileri coşturdu.

DiMaio Türkçe yaptığı 'Hoşgeldiniz' konuşmasının ardından grubun yeni DVD'sinde Türkçe menü bulunmasının Türkiye'ye karşı bir düşmanlıkları olmadığını kanıtladığını belirtti ve Türk Manowar fanlarına gelecek albümde Türkçe bir şarkı söyleyecekleri müjdesini verdi. Yedikule Zindanları'na akın eden binlerce metal fanı, esnafın da yüzünü güldürdü. Kameralara kol kola poz veren esnaf ve metalciler ilginç görüntüler oluşturdu.

Konseri izlemek için özellikle Balkan ülkelerinden çok sayıda Manowar hayranı da İstanbul'daydı. Sadece Manowar'ı izlemek için Sırbistan'dan İstanbul'a geldiğini belirten Lazar Mihajlovic, Türk arkadaşlarını selamladı.

İlk senesinde Dio, Kreator, Opeth, ikinci senesinde de Sentenced, U.D.O., Pain of Salvation, Paul Di'Anno ve Pentagram gibi büyük grupların konserlerine sahne olan Rock The Nations Festivali, üçüncü senesinde dünyanın en büyük gruplarından biri olan Manowar'ı ağırladı. Manowar'ın headliner olarak performans sergilediği festivalde rock ve metal müzik severler Gorefest (Hollanda), Cem Köksal (Türkiye), Balance of Power (İngiltere), Homo Iratus (Yunanistan), False In Truth (Türkiye) ve Crossfire'ı da (Türkiye) dinleme fırsatı buldular.

1980 yılında kurulan Manowar "Battle Hymns", "Into Glory Ride", "Hail To England", "Sign Of The Hammer" ve "Fighting The World" albümleriyle ismini tüm dünyaya duyurdu. 1988 yılında çıkardıkları ve Manowar'ın dünyanın en büyük metal gruplarından biri olmasını sağlayan "Kings Of Metal" albümü grubun Türkiye'de de büyük bir hayran kitlesi kazanmasını sağladı. 1992 yılında çıkan "Triumph Of Steel" ve 1996 yılında çıkan "Louder Than Hell" ile ününü perçinleyen grup "Hell On Earth" isimli konser albüm ve videolarıyla kendilerini izleyemeyen hayranlarına konserlerinin nasıl geçtiğini gösterdi.

2002 yılında son stüdyo albümünü "Warriors Of The World" adıyla yayınlayan Manowar, yeni konser DVD'si "Hell On Earth Vol.4"ü çıkardı. Bu DVD'nin Türkiye açısından en büyük özelliği ise ilk kez bir grubun konser DVD'sinde Türkçe menünün yer alması.

Vokalde Eric Adams, bas gitarda Joey DiMaio, gitarda Karl Logan ve bateride Scott Columbus ile yoluna devam eden Manowar, geçen 25 yıl içerisinde bazı kadro değişiklikleri yaşasa da tarzından ödün vermeden rock ve metal müzik alanında yaşayan en uzun soluklu gruplardan biri olarak tanınıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 16:35:14
Güncelleme :7 Ağustos 2005 Pazar 16:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?