20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Miniatürk'teki Mehter coşkusu 13 Eylül'de bitecek

Miniaturk’te 13 Ağustos 2005 tarihinde başlayan ‘İstanbul Mehter’ konserleri ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin Eski Anadolu, Osmanlı coğrafyası ve günümüz Türkiye’sinden tarihi ve çağdaş eserlerin sergilendiği birimi Miniaturk’te her Cumartesi mehter coşkusu yaşanıyor. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, coşkusun 13 Eylül'e kadar süreceğini kaydetti. 

‘İstanbul Mehter’ konserleri, her Cumartesi saat: 16:00 ve17:00 de gerçekleştiriliyor ve 30 dakikadan oluşan iki periyot halinde sürüyor.

Büyüklerin olduğu kadar küçüklerin, yerli ve yabancı konukların ilgisini çeken ‘İstanbul Mehter’ konserlerinde ‘Genç Osman’, ‘Eski Ordu Marşı’, ‘Ceddin Deden’, ‘Estergon Kalesi’, ‘Ordunun Duası - Hücum Marşı’ gibi dünyanın en eski bandosu olan mehter repertuarının klasik icralarının yanısıra popüler çalışmalara da yer veriliyor.

Çocuklarda tarih sevgisini canlı tutmak, medeniyet ve kültüre dair birikimlerine katkıda bulunmak gibi bir işleve sahip olan Miniaturk; ayrıca her hafta gerçekleştirdiği Karagöz ve Kukla gösterileriyle de geleneksel eğlence sanatlarını yine minik ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 22:25:34
Güncelleme :9 Eylül 2005 Cuma 22:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?