6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Tracey İstanbul’da!..

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, güncel sanattaki başarısı, enstelasyonları, mahrem çizimleri, neonları ve filmlerinin yanı sıra, medyatik kişiliğiyle de sanatseverlerin ilgisini çeken Tracey Emin’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapacak.

24 Eylül-13 Kasım 2004 tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Tracey İstanbul"da başlıklı sergi, 90’lı yıllardaki genç İngiliz sanatçı fenomeni sırasında büyük şöhret kazanan Tracey’nin, İstanbul ziyaretlerinin bir uzantısı niteliğini taşıyacak. Kıbrıslı bir Türk olan babasıyla ilişkisi nedeniyle Türkiye ve Kıbrıs Emin’in birçok işinde yer alıyor.

British Council’in katkılarıyla gerçekleştirilen sergide, sanatçının Türkiye’nin güneyinde yaşadığı aşk macerasıyla ilgili Burning Up (Yanmak, 1997), babasıyla birlikte 1996’da Kıbrıs’ta çekilen görüntülerden oluşan Emin & Emin ve Sometimes the Dress is Worth More Money than the Money (Bazen Elbise Paradan Daha Çok Para Eder, 2000-01) adlı videoları yer alacak. Sergide, bir neon heykel dizisi ile Emin’in Türkiye’den alınmış bir gelinliği giydiği fotoğrafı da yer alacak. Pembe ve lacivert duvarların önünde sergilenecek işler, Emin’in Türkiye ve Kıbrıs ile bağını irdeliyor. Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi: İstiklal Caddesi 276 Beyoğlu, Tel: (0212) 293 23 61

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 11:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?