30
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Ünlü İspanyol dansçı Cortes, İstanbul'da

Dünyaca ünlü flamenko dansçısı ve koreograf Joaquin Cortes, dans tutkunlarıyla buluşmak üzere Türkiye'ye geldi. Dünyanın en prestijli salonlarında yüz binlerce izleyici ile buluşan 36 yaşındaki Cortes, "Yalnızlığım" adlı yeni gösterisini yarın Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda sergileyecek.

Sahnede sergilediği performansla dikkat çeken geniş hayran kitlesine sahip 36 yaşındaki İspanyol dansçı ve koreograf Cortes, akşam saat 20.00'da THY'nin tarifeli uçağıyla Madrid'den İstanbul'a geldi. Dünya starlarıyla dans eden ünlü flamenko yıldızı Cortes, yarın Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda 'Mi Soledad' (Yalnızlığım) adlı yeni gösterisiyle Türk hayranlarının karşısına çıkacak.

İstanbul'a ikinci defa gelen, "Kartal" lakaplı İspanyol çingenesi Cortes, Atatürk Havalimanı'nda hayranlarının ilgi odağı oldu. Gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen konuşmayan Cortes, sadece "Ben sahnede konuşurum" demekle yetindi.
1992 yılındaki ilk şovu 'Cibayi' ile Japonya, Fransa, İtalya, Venezuela ve Amerika'da büyük ilgi gören, İspanyol dansını ve çağdaş dansı bir arada yorumlayan Cortes, 1995 yılında 'Gypsy Passion' isimli ikinci gösterisi ile de Uzak Doğu, Amerika ve Avrupa'da büyük başarı sağladı. 'Gypsy Passion' gösterisi ile New York-Radio City Music Hall'da kendi gösterisini sergileyen ilk İspanyol dansçı unvanına sahip olan Cortes, New York-Metropolitan Opera House ve Lincoln Center'da da gösterilerini sergileyerek Amerika'da geniş bir hayran kitlesine sahip oldu.
Nobel Barış Ödülü gecelerinden Grammy gecelerine kadar sahne alan Cortes, top model Naomi Campbell'i bırakınca ünlü model intihar girişiminde bulunmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 01:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?