17
Haziran
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Başkan Akgün'den 500 öğrenciye yardım

Büyükçekmece Belediyesi, maddi durumu yerinde olmayan 500 öğrenciyi tepeden tırnağa giydirdi. Büyükçekmece Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün yardım töreninde biraraya gelen maddi durumu yerinde olmayan öğrencilerin sevinci görevlileri oldukça duygulandırdı.

Büyükçekmece Belediyesi sayesinde çocuğunun okul ihtiyaçlarını karşıladığını belirten ve adının açıklanmasını istemeyen bir anne, "Eşimin bir aydır kolu sakat, çalışamıyor. Değil çocuğumun okul ihtiyaçlarını karşılamak, evimde sıcak bir tas çorba dahi pişirecek malzemem kalmadı. Konu komşunun verdikleriyle geçiniyoruz. Çocuğumun bu seneki okul ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyordum. Tanıdıklarım sayesinde belediyeye müracaat ederek yardımlardan yararlanmak istedim. Allah başkanımızdan razı olsun, onun sayesinde yavrumun ihtiyaçlarını giderme fırsatı buldum" dedi.

Türkiye'nin eğitim meselsinin sadece ailelerin ya da Milli Eğitim Bakanlığı'nın sırtında olmadığını vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Eğitim konusunda hepimiz bir şeyler yapmak zorundayız. Büyükçekmece'nin zengini olduğu kadar fakiri de var. Biz belediyelerin görevi bu vatandaşlarımıza sahip çıkarak onların ihtiyaçlarını elimizden geldiğince gidermektir" diye konuştu. Akgün, Türkiye'de eğitim konusuna en çok Büyükçekmece Belediyesi'nin eğildiğini ifade ederek, "Biz bugüne kadar 11 okul bir de öğretmen evi yaparak Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim ettik. Belediye olarak her sene binin üzerinde burs veriyoruz. Özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerimizin hem yavrularının eğitim masraflarını, hem de erzak ihtiyaçlarını yıllık olarak karşılamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, aileleri ve öğrencileri kötü alışkanlıklardan koruma konusunda uyaran Başkan Akgün, "İstanbul sokaklarında öğrencilerimiz kötü alışkanlıklara yönlendirecek birçok tehlike kol geziyor. Bu konuda ailelere çok büyük görevler düşüyor. Bir kere aileler sadece çocuklarının karnını doyurarak görevlerinin bittiğini düşünmemeliler. Zira hepimiz çocuklarımızı evde olduğu kadar okulda da, sokakta da takip etmek zorundayız" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 12:20:57
Güncelleme :6 Ekim 2005 Perşembe 06:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?