18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Büyükçekmece'nin de 'Fatih'i oluyor

Büyükçekmece Belediyesi'nin eğitim gönülleri ile birlikte başlattığı okul yapma seferberliğine bir temel daha eklendi.
Akçansa'nın üstlendiği Akçansa Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okulunun temeli atıldı.


Akçansa Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okulunun temel atma töreninde konuşan Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı Büyükçekmece'deki eğitim atağının hızla sürmesi sayesinde gelecek seneden itibaren Büyükçekmece'de ki bütün okulların tam gün eğitime geçeceğini söyledi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün eğitim alanında yaptığı atılımların eğitim adına ilçeyi atağa kaldırdığını belirten Sandıkçı, Belediye Başkanı Akgün ve hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür etti.



Temel atma töreninde Akgün, Büyükçekmece Belediyesi'nin eğitim ve öğretim konusunda yapmış olduğu çalışmaları Türk halkının önümüzdeki senelerde daha iyi anlayacağını söyledi. Temeli atılan toplam 4 ve açılışı yapılan 1 okul ile birlikte Büyükçekmece'de 15 yıl boyunca tam gün eğitim verileceğini söyleyen Başkan Akgün, projelerinin bunlarla sınırlı kalmayacağını, eğitim adına yeni temeller atacaklarını söyledi.

Temel atma töreninde yapılan konuşmalardan sonra Akçansa Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okulu için önce kurban kesildi, dualar edildi. Daha sonra Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yanına öğretmenleri de davet ederek temeli birlikte attı.

Dün yapılan temel atma törenine, Akgün, Anavatan Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Martin, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Soner Bengi ve Kemal Kemaloğlu Akçansa yönetim kurulu adına Ender Halıcı, Büyükçekmece Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 08:53:02
Güncelleme :6 Ekim 2005 Perşembe 06:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?