18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Esenyurt'tan Kars'a eğitim yardımı

Kars İli Susuz İlçesi Büyükçatak Köyü Öğrencilerine bir yardımda DSP Esenyurt Belde Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özdemir’den geldi.

Esenyurt Kent Konseyi ve Büyükçatak Derneği Kurucularından Kamil Üci’yi Arayan Büyükçatak Köyü Afet Evleri İlk Okul Müdürü Ayşe Urun Okul için yardım talep etmesi üzerine harekete geçen Üci DSP Esenyurt Belde Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özdemir’e kütüphane ihtiyacını anlattı. 

“Eğitim için el ele vermeliyiz”

Duyarlı davranan İbrahim Özdemir Büyükçatak Köyü İlk Öğretim Okulu’na büyük bir kutup hane hediye etti. Sorularımızı yanıtlayan İbrahim Özdemir, Dünyanın neresinde olursa olsun eğitim için okul için el ele vererek gereken duyarlılığı göstermeliyiz. Aslen Büyükçatak’lı olan sayın gazeteci arkadaşım Kamil Üci okulun ihtiyaç listesi hakkında bana bilgi verdi, bende bu listede sayın okul müdürü Ayşe Urun han fendinin sıraladığı ihtiyaçlar içinde bende bir şey yapmalıyım düşüncesiyle hareketle hiç tanımadığım ama ismini duyduğum Büyükçatak Köyü afet evleri İlk okuluna bir kütüphaneye hediye ederek bireysel anlamda katkı sunmaya çalıştım. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim dünyanın neresinde olursa olsun insan olarak bizim geleceğin teminatı olan çocuklarımızın eğitimi için yapabileceğimiz çok şey var. Eğitim için el ele vermeliyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “En hakiki mürşit ilimdir” diyor.

Öyleyse çocuklarımız ister doğulu, ister batılı olsun, Atatürk’ümüzün buyurduğu ve önümüze koyduğu hedeflere ulaşma azmini desteklerimizle çocuklarımıza vermeliyiz. İnşallah durumumuz el verirse bundan sonrada bu okulumuzun kitap defter tebeşir buna benzer ihtiyaçlarını karşılamaya gayret göstereceğiz. Zor şartlar altında eğitim veren geleceğin Türkiye’sinin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren Sevgili öğretmenim Ayşe Urun’e burada sevgilerimi gönderiyor, ayrıca sayın Kamil Üci’ye bana bu fırsatı yarattığı için canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

İbrahim Özdemir’in yaptırdığı kütüphaneyi teslim alam Büyükçatak Köyü ve Esenyurt Kent Konseyi Kurucularından Kamil Üci, Özdemire katkılarından dolayı Teşekkür ederek, Üci Sayın Özdemir çok duyarlı davranmış bu nedenle kendisine tüm Büyükçatak’lı çocuklar adına teşekkür ediyorum. Köyümüz okulunda kütüphane ve yoktu, artık bir kütüphanemiz var. İnşallah gerekli kaynak kitaplarını da temin ederek kutup hane ihtiyacını karşılamış olacağız. İçi boş kutup hane değil kitapların olduğu kutup hane; hayata değer katar. Duyarlı vatandaşların yardımları bizim çocuklarımıza ışık olacaktır” dedi. Üci kütüphaneyi köye kendi imkanları ile gönderdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 17:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gulhan mengutas IP: 212.156.210.xxx Tarih : 30.01.2009 13:50:20

sayın İBRAHİM ÖZDEMIR DUYarlılıgından dolaYI COK TESEKKUR EDERIM BENDE SENELER ONCE KARSIN BUYUK CATAK KOYUNDE ILK OKUL EGITIMIMI ALMISTIM YILLAR GECMESINE RAGMEN HERSEY HALA AYNIYDI YANI KISITLI VE ZOR SARTLARDA EGITIM ALAN COCUKLAR VAR..BU HABERI OKUDUM VE COK SEVINDIM KATKISI OLAN HERKESE ORADAKI COCUKLAR ADINA BENDE TESEKKUR ETMEK ISTEDIM SAYGILAR....