23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Kadıoğlu, Büyükçataklı öğrencilere sahip çıktı

2005-2006 Eğitim ve Öğretim Döneminin başlamadan Esenyurt’ta 35 bin öğrenciye çanta, defter, kalem dağıtan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, eğitime verdiği destekte sınır tanımayarak Kars İli Susuz İlçesi Büyükçatak köyünde bulunan 186 ihtiyaç sahibi öğrencinin okumasına destek verdi.

Esenyurt Kent Konseyi ve Büyükçatak Köyü Dernek Kurucularından Gazeteci Kamil Üci’yi arayan Büyükçatak İlköğretim Okulu Müdürü Sinan Menguoğlu’nun köydeki öğrencilerin çok mağdur olduğunu ve sağlıklı okuyabilmeleri için yardıma ihtiyaç duyduklarını ifade etmesi üzerine girişimlerde bulunan Başkan Kadıoğlu, “Onlar da bizim çocuklarımız onların sağlıklı okuyabilmeleri için ne gerekiyorsa yapın talimatı verdi.

Başkanın talimatı ile Büyük Çataklı öğrencilere önlük, çanta, defter, ayakkabıdan oluşan yardım malzemeleri hazırlandı.

Üci:  Şaşkına döndük

Esenyurt Belediyesi'nin hazırladığı eğitim malzemelerini teslim alan Büyükçatak Köyü'nden Abdurrahman ve Kamil Üci, Kars Büyük Çatak Köyüne giderek tüm öğrencileri tek tek giyindirerek sevindirdiler. Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun selam ve yardımını köye ulaştıran ekip gördükleri karşısında şaşkına döndüler.

Sorularımızı yanıtlayan Abdurrahman Üci, “Sayın Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun talimatları doğrultusunda bu yardım malzemelerini getirdik. Buradaki manzarayı hayatım boyunca hiç unutamam. Çocukların ayaklarında ayakkabı, sırtlarında önlükleri, çantaları, derslerini yazacakları defterleri, yazacak kalemlerinin olmadığını gördüm. Okulun tüm camları kırık, tuvaletler kullanılmaz halde. Öğretmenlerin kalacakları lojmanları yok. Köyde gördüğümüz bu manzara eğitimde nerede olduğumuzun bir göstergesidir. Herhalde köyümüzde 8 yılık eğitime elverişli okul olmadığı için köy çocukları cevre ilçe ve köylere gitmek zorunda. Ancak köyümüzdeki bazı üzücü sorunlar nedeniyle köyün ortaokulda okuyacak olan çocukları okula gönderilememektedir. Buradan yetkililere sesleniyorum ne olur bu çocukların yarının Türkiye’sinin sahibi olabilmeleri için sizlerde bir şeyler yapın” dedi.

Onlarda Hayata Katılacak.

Konu hakkında bir açıklama yapan Esenyurt Kent Konseyi ve Büyükçatak Köyü Dernek Kurucularından Kamil Üci ise “Bu yaz Ardahan, Göle ve Kars ilimizde düzenlenen yaz festivalleri ne katılan Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu ve sayın Başkan Yardımcısı Gürbüz Suleymanoğlu’nu köyümüze davet ettik. Sayın Belediye Başkanımız Kadıoğlu “Köyümüze bir fidanda siz dikin” kampanyasına destek vererek köyümüzde fidan dikti. Yine köy camimizin devam eden inşaatının tamamlanması için katkıda bulundu. Ayrıca köyümüzün içme suyu sorunu var. Bu konuda da destek olacağının sözünü vermişti. Geldiğimiz noktada köyümüz yakın bir tarihte içme suyuna kavuşacaktır. Bu yıl 2005-2006 eğitim ve öğretim döneminin başlaması nedeniyle köy okul müdürümüz bizden yardım talebinde bulunması nedeniyle konuyu sayın Gürbüz Süleymanoğlu’na ilettim. Esenyurt’ta 35 bin öğrenciye yardım eden, sayın Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu köyümüzde ihtiyaç sahibi olan 200 öğrencinin de hayata katılmaları için 200 adet çanta, defter, ayakkabı ve önlüklerinin temin edilmesi ve Büyükçataklı çocuklara gönderilmesine destek verdi. Bizlerde İstanbul dan köyümüze bu yardım malzemelerini ulaştırdık. Tüm yardım malzemelerini bizzat, kendi ellerimizle öğretmenlerimizin de kontrolünde dağıttık. Buradan Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu ve Başkan Yardımcısı Gürbüz Suleymanoğlu’na Büyükçataklı öğrenciler adına teşekkür ediyorum. Artık onlar da hayada katılacaklar. Umut ediyoruz ki köyümüze 8 yıllık eğitime uygun bir okulu da devlet büyüklerimiz yaparlar” diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 12:16:23
Güncelleme :6 Ekim 2005 Perşembe 06:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?