18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Belediyeden simit fırınlarına denetim

Eminönü Belediyesi, ilçedeki şekerleme atölyeleri ve simit fırınlarında denetim yaptı. Denetimler sırasında çok sayıda şeker atölyesi ve simit fırınında hijyen kurallarına uyulmadığı görüldü.

Eminönü Belediye Başkan Yardımcısı Naci Polat başkanlığındaki denetim ekipleri, sabah saatlerinde Eminönü Belediyesi önünden hareket etti. Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün ortak çalışmasında şekerleme üretim yerleri ve simit fırınları denetlenerek, işyerlerinin hijyen koşullarına uyup uymadığı incelendi.

Özellikle simit fırınlarının hijyenik kurallara uymadıkları tespit edildi. Ekipler, Süleymaniye'de şekerleme yapan bir atölyeye girmek istedi. Zabıtalar, içeriye girebilmek için kapıyı uzun uzun çaldı. Ekipler, "Orada olduğunu biliyoruz, polis mi çağıralım?" diyerek kapının açılmasını istedi.

Ancak atölyede bulunanlar kapıyı açmaya yanaşmadı. Bu sırada atölyede çalışan bazı personelin arka kapıdan kaçtığı belirlendi. İşyerine denetim için giremeyen zabıta ekiplerinin, daha önce de burada denetim yaptıkları, atölyenin hijyen koşullarına uymadığının belirlendiği öğrenildi.

Ekipler daha sonra Küçükpazar'a geçti. Simit fırınlarınrda denetleme yapan belediye görevlileri, kötü manzaralarla karşılaştı. Simit fırınının içinde soyunma dolapları ve hamurun aynı yerde olduğu gözlendi. Fırınların içinin içinin bakımsız ve kirli olması dikkat çekti.

Denetimler sırasında şekerleme atölyesinde şekerin kaynatıldığı kazanda gres yağı sızıntısını fark eden görevliyle atölye çalışanı arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Atölye çalışanı, "Otomobillerde de yağ var. Burada yağ olması çok normal. Bu yağ kazana akmıyor" dedi. Basın mensuplarına yaptıkları lokumdan ikram eden atölye çalışanı, "Bakın ben yiyorum, siz de yiyin" dedi. İlginç diyaloglar yaşanırken, basın mensupları ikram edilen lokumdan yemedi.
Ekiplerin girdiği yaklaşık 200 yıllık İcipoğlu Şekerleme'de hijyen kurallarına uygun üretim yapıldığı belirlendi. İşyeri sahibi, "Ben sağlık koşullarına çok dikkat ederim. Burası 200 yıllık bir işyeri. Burada temiz üretim yapılır" dedi.

Denetlemeler sonucunda zabıta ekipleri, sağlık kurallarına uygun olmayan işyerleri hakkında zabıt tuttu. Denetimlere katılan Eminönü Belediye Başkan Yardımcısı Naci Polat, "Denetlediğimiz işyerlerinde durumun vahim olduğunu gördük. Gördüğümüz kadarıyla yapılan üretimler hijyen kurallarına uygun değil. Gerekli denetimleri yapacağız. Biz tutanak tutuyoruz. Cezaları encümen uyguluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 12:54:55
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 12:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?