18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Denizde temizlik zamanı

Eminönü Belediyesi, ilçe sınırlarının büyük kısmını oluşturan denizlerin temizliği için Temiz Deniz Derneği TURMEPA ile birlikte deniz temizliği yaptı. Malzemelerini derneğin verdiği temizlik harekatında Eminönü Belediyesi’nde görevli 20 personel iskele ve sahillerde deniz yüzeyini temizledi. Çalışmalarda 700 kilo çöp toplandı.

Denizlerin temizlenmesi ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakma amacıyla ortaklaşa hareket geçen Eminönü Belediyesi ve Temiz Deniz Derneği TURMEPA ilçeyi çevreleyen denizlerde, sahillerde ve iskelelerde deniz yüzeyini temizledi. Eminönü Belediyesi’nde görevli 20 temizlik personelinin yaptığı temizlikte plastik içecek malzemeleri, poşetler, cam malzemeler, ayakkabı, ip, halat, sandık, sigara filtreleri, araba tekerleği gibi binlerce malzeme çıkarıldı.

 İlçedeki iskelelerde, Zindan Han’ın sahilinde ve Haliç kıyısında yapılan temizlikte çıkarılan tüm çöpler sayılarak kayık altına alındı. Yıllarca kirlendi ama bir gün sabrı taşacak Denizin hayatla eş anlamlı olduğunu belirten Eminönü Belediyesi Temizlik ve Çevre Koruma Müdürü Muhammet Taşbent, bu çalışmaların sürekli yapılacağını söyledi. Denizin hayat kaynağı olmasına rağmen çok kirlettiğimize değinen Taşbent, “Deniz havadaki oksijenin % 70’ini, proteinin %20’sini sağlar. Denizdeki canlılar hayatın devamı demektir. Kansere değin çeşitli ilaçların hammaddesini bünyesinde barındırır. Ülkelerin ekonomisini ayakta tutan güçlü bir faktördür. Buna rağmen insanlar denizleri kirletmekte bir zarar görmüyor. Denize atılan bir plastik şişe 450 yılda, cam şişe bir milyon yılda ancak doğaya dönüşüyor. Buna rağmen dünyadaki tüm insanlar saatte 675 bin kg. çöpü denizlere atmaya devam ediyor” diye konuştu. Eminönü Belediyesi’nin başlattığı deniz temizliğinde çıkarılan atıklar çöp toplama rezervlerine gönderildi. Bu temizlik çalışmaları belli aralıklarla sürdürülecek.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbu
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 13:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?