23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Grafiklerle İstanbul

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Tepecik'ten 15 gün boyunca kurs alan öğretmenler, "Grafiklerle İstanbul" konulu resim sergisi açtı. 30 Parçadan oluşan sergide İstanbul'un tarihi mekanlarının grafik tasarımları yer alıyor.

Türkiye'nin değişik illerinden gelen 34 öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında İMKB Zeytinburnu Meslek Lisesi'nde 15 gün süren kurs eğitimini tamamladı. Dekan Prof. Dr. Tepecik ve ressam Meliha Bak gözetiminde yoğun bir dönem geçiren öğretmenler, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın desteğiyle eserlerini sergileme imkanı buldu. Öğretmenlerin kurs boyunca hazırladıkları 30 parçadan oluşan "İstanbul" konulu grafik afiş sergisi, Zeytinburnu Belediyesi başkanlık binasının salonunda açıldı. Açılışı Zeytinburnu Kaymakamı Selim Cebiroğlu, Belediye Başkanı Murat Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Faik Güler birlikte yaptı.
Öğretmenlerin kendi tasarımlarıyla İstanbul'u anlattıkları sergiye ilgi büyük oldu. Bizans'tan günümüze üç farklı kültürün izlerini taşıyan sergiyi gezen vatandaşlar, medeniyetler beşiği İstanbul'un tarihi mekanlarını farklı bir bakış açısı ile görme imkanı buldu. Açılışta bir konuşma yapan Başkan Murat Aydın, "İnsanlar önce yaşadıkları yerin değerini bilmeli. Bunun için de onlara yaşadıkları mekanın farklı bir yer olduğunu hissettirmelisiniz. Öğretmenlerimiz tarafından farklı bir tasarımla oluşturulan be sergi, eğitimde gelinen noktanın da bir göstergesi. Çocuklarımızı yaratıcı öğretmenlerin eline teslim etmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi. Sergi, her gün 09.00-17.00 saatleri arasında bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 06:10:54
Güncelleme :8 Ekim 2005 Cumartesi 09:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?