16
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Kültürler buluşması

Zeytinburnu Belediyesi, farklı kültürleri bir çadırda buluşturdu. İlçede faaliyet gösteren dernekler, belediyenin iftar çadırında kendi kültürlerini yaşatma ve gelecek nesillere aktarma imkanı buldu.

Başkan Aydın, amaçlarının farklı kültürlerin barış içinde yaşadığı Zeytinburnu’nun bu özelliğini tüm dünyaya göstermek olduğunu söyledi.

Balkanlar’dan Orta Asya’ya kadar geniş bir coğrafyadan insanları barındıran Zeytinburnu, bu özelliği ile adeta Türk dünyasının minyatürü gibi. İşte bu noktadan hareketle de Zeytinburnu Belediyesi, farklı kültürleri düzenlediği bir etkinlik ile aynı çatı altında buluşturdu.

Yöresel Günler adı altında 19 Eylül’de başlayıp 2 Ekim’de sona erecek etkinlikler kapsamında Alevisinden sünnisine, Karadenizlisinden Rumelilisine, Orta Asyalısından Trakyalısına kadar birçok dernek ve sivil toplum örgütü kendi kültürlerini Ramazan çadırında sergileyecek.

Yörelerine has yemeklerinden, giyim kuşamlarına, oyunlarına hatta sanatçılarına kadar tüm kültürel değerlerini diğer kültürlerin beğenisine sunma imkanı yakalayan dernekleri aynı çatı altında buluşturmanın heyecanını yaşayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Amacımız farklı kültürlerin barış içinde yaşadığı Zeytinburnu’nun bu özelliğini tüm dünyaya göstermektir” dedi.

Yöresel Günler ile Konya Bozkır, Giresunlular, Karadenizliler, Trakyalılar, Kastamonulular, Kazak Türkleri, Sinoplular, Rumeliler, Eryek Baba Kültür ve Elazığlılar derneklerinin kendi kültür varlıklarını sergileme ve gelecek nesillere aktarma imkanı bulduklarını anlatan Başkan Aydın, “Her gece bir dernek kurmuş olduğumuz Ramazan çadırında kendi gecesini düzenliyor. Sanatçısından folklor ekibine kadar her şeyi dernekler ayarlıyor. Ayrıca kendi standlarında giyim kuşamlarından yemek kültürlerini de sergiliyorlar. Etkinlik sayesinde kültür ve medeniyetler arası diyaloglar daha da güçlenmiş olacak” diye konuştu. Yöresel Günler bugün Rumeliler gecesi ile start alıyor.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 14:17:21
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 07:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?