3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kırklareli'ne dev anıt

Bursa'nın Gemlik İlçesi'ndeki atölyesinde Türkiye'nin dört bir tarafına değişik anıtlar yapan ünlü heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem, son olarak Kırklareli için yapacağı heykelde, öğretim üyesi arkadaşı Prof. Dr. İsmet Taşdelen'e modellik yaptırıyor.

Küçük Kumla Beldesi'ndeki atölyesinde çalışmalarını sürdüren Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Tankut Öktem, Kırklareli'ne 5 ayrı blokta 30 metre uzunluğunda, figürlerin yer alacağı bir anıt yapıyor. Anıtın üzerinde yer alacak Anadolu insanını temsil eden 30 figür için portre çalışmalarına başlayan heykeltıraş Öktem, Uludağ Üniversitesi'nde görev yapan öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Taşdelen'e modellik yaptırıyor. Balkan Bozgunu'ndan, Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar olan zaman dilimini 5 ayrı blokta anlatacak olan anıtta, figüranlık yapan Prof. Dr. İsmet Taşdelen, sabırla saatlerce Tankut Öktem'e poz veriyor.

Daha önce Çanakkale Alçı Tepe'deki Mehmetçik heykelinde de modellik yapan Prof. Dr. İsmet Taşdelen, bu çalışmadan keyif aldığını söyledi. Tankut Öktem'in çok değerli bir heykel sanatçısı olduğunu belirten Taşdelen, Öktem'in modellik tekliflerine sıcak baktığını söyledi. Heykeltıraş Tankut Öktem, Prof. Dr. İsmet Taşdelen'in yüz ifadesinin Anadolu'nun meşakkat çekmiş insanına iyi bir örnek olduğunu belirterek, kendisini çeşitli asker figürlerinde de model olarak kullandığını sözlerine ekledi.

Yaklaşık 1 aydır devam eden Kırklareli Anıtı'nın çalışmalarının önümüzdeki günlerde biteceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 12:47:28
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 11:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?