7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Namaz kılınırken camiye yıldırım düştü

Kırklareli’ne bağlı Kavaklı Beldesi’nde bulunan Merkez Camii’ne cemaat yatsı namaz kıldığı sırada yıldırım düştü. Cemaatın, namazı bitiremeden kendilerini dışarı attığı olayda, ölen ya da yaralanan olmadı.

Trakya’yı 1 haftadır etkisi altına alan yağmur yağışı nedeni ile Kavaklı Beldesi’nde bulunan 80 yıllık Merkez Camii minaresine yıldırım düştü. Paratoner olmasına karşılık ses ve elektrik tesisatının tamamen kullanılamaz hale geldiği olayda camide yatsı namazını kılan 35 kişi büyük panik yaşadı. Düşen yıldırımın etkisiyle caminin içini yoğun duman kaplarken cemaat namazı yarıda bırakarak dışarı kaçtı. Cami bahçesinde bir süre bekleyen cemaat, içeri girip namazı tamamlamadan evlerine döndü. Camide 18 yıldan bu yana imamlık yaptığını belirten Ahmet Ocak, şunları anlattı:
“Cemaate yatsı namazını kıldırıyordum. Birden gürültü duyduk. Kısa sürede cami içini duman tabaksı kapladı. Biz de namazı yarım bırakarak can havliyle kendimizi dışarıattık. Bir süre bekledikten sonra tekrar içeriye girerek namazı tamamladık. Caminin içindeki ses ve elektrik tesisatı tamamen yanmış. Bizi Allah korudu. Bize de bir şey olabilirdi.”
Bir gün sonra camiye gelerek hasar tespiti yapan cemaat öğle namazını kıldı. İmam Ocak, sistemin kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle ezanı bahçede megafonla okudu. Camiye düşen yıldırımın etkisi ile Kavaklı Beldesi’nde birkaç evde de televizyonlar ve bilgisayarlar bozuldu.

Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, beldeye 1 günde 56 metreküp yağış düştüğünü çevrede bulunan 8 fabrikanın yağış nedeni ile elektriklerinin kesildiğini söyledi. Tunç, yıldırım düşmesi sonucu kullanılamaz hale gelen caminin elektrik ve ses tesisatının belediy tarafından onarılacağını ekledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 14:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?