19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Dilovası Komisyonu'ndan toplantı

Gebze'nin  Dilovası Beldesi'ndeki sanayi atıklarının çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırma komisyonunun bilgilendirme toplantısında gerginlik yaşandı. 

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Dilovası Beldesi'ndeki sanayi atıklarının çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, Kocaeli Valiliği'nde bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, meclis araştırma komisyonu başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ilk konuşmayı yaptı. Ayar'ın ardından komisyon başkan vekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Salih Gün konuştu. Konuşma sırasında söze karışan Ak Parti'li Ayar, CHP'li Gün tarafından "Ama ben size karışmadım" şeklinde uyarıldı. 

Suyla ilgili yapmış oldukları çalışmalarda komisyonun hoşuna gitmeyecek durumla karşılaştıklarını söyleyen Ayar, "Dilderesi'nin kenarlarında bir çok kuyu var. Dilovası'nın su şebekesinin yüzde 75'i kaçak. Abone kaçaklarının yanında şebeke kaçakları da var. Onun için bu dereyle ilgili olarak da tedbirlerin alınması lazım" dedi. 

Soruna çözüm bulmanın mümkün olmadığını belirten Gün, "Dışarıya, bir firmanın toz sorununu hallettik derseniz çok küçük bakıyorsunuz bu konuya. Dilovası'nda çevre, görsel, hava ve deniz kirliliği de vardır" şeklinde konuştu. Toplantı soru cevap kısmıyla son buldu.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 17:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?