19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yaşaması için elektrik kesilmemeli

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa mahkum olan 11 yaşındaki Murat'ın yaşaması, elektriğin uzun süreli kesilmemesine bağlı.

Sadece boğazındaki delikten nefes alabilen küçük çocuğun tükürüğünü çeken vakum makinesi, elektrik kesildiği zaman çalışmayınca, Murat boğulma tehlikesi yaşıyor.
Gebze'nin Darıca Beldesi'nde yaklaşık 3 ay önce geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa mahkum olan ve günden güne eriyen, Servet Yalçın İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Murat Argun'un hayatta kalması, elektriklerin kesilmemesine bağlı.

Trafik kazası sonucu, beyninde ve sinirlerinde oluşan zedelenmeler nedeniyle şuurunu kaybeden küçük Murat, o günden beri ailesi tarafından yaşatılmaya çalışılıyor. Hiçbir sosyal güvenceleri olmayan aile, sabit bir işi olmayan baba Hasan Argun'un da, son günlerde işsiz kalması sonucu sıkıntılı anlar yaşamaya başladı. Çıkarttıkları yeşil kartla Kartal Devlet Hastanesi'nde, çocuklarının tedavisini yaptıran aile, doktorların 'Murat'ın iyileşmesi zamana bağlı' demesi üzerine, şimdilerde Murat'ın tedavisine evde devam ediyorlar. Kısıtlı imkanlarıyla ayda 30 YTL vererek özel bir hasta yatağı kiralayan aile, yakınlarının ve komşularının yardımıyla da çocuklarını yaşatmak üzere, bir vakum aleti ile nebülazatör denilen ve hava veren bir cihaz aldı. Boğazında açılan küçük bir delik ile hayata bağlanmaya çalışan Murat'ın yaşaması ise, elektriklerin uzun süreli kesilmemesine bağlı. Murat'ın boğazında biriken tükürüğü çeken vakum makinesi, elektrikle çalıştığı için, elektrikler kesildiği zaman aileyi büyük bir korku sarıyor. Küçük çocuğun ciğerlerine temiz hava vermek için, her iki saatte bir, yarım saat çalıştırılan hava cihazı da elektriğe bağlı.

Elektriklerin kesilmemesi için her gün dua ettiklerini belirten anne Mihan Argun, "Oğlumun hayatı elektriğe bağlı. Boğazındaki tükürüğü çeken aleti çalıştıramadık mı, oğlumun boğulma riski var. Elektrik kesildiği zaman oğlum fenalaşıyor. Elektrik ne zaman gelecek diye hemen elektrik idaresini arıyorum. Kesinti eğer uzun sürerse çok heyecanlanıyorum. Öksürdüğü zaman hemen temizlemek gerekiyor. Jeneratör için belediyeye gittik ama bizimle ilgilenmediler. Burada da kışın sık sık elektrik kesiliyor. Bu yüzden acilen jeneratöre ihtiyacımız var" dedi.

Oğlunu sadece sıvı mama ve sıvı yiyeceklerle besleyebildiğini de ifade eden Argun, "Her gün 4 kere altını da bezliyoruz. Durumumuz olmadığı için yakınlarımızın yardımıyla, her gün 8 YTL verip bez alıyoruz. Hayırseverlerden, oğlumun fizik tedavisini yaptırmalarını ve yaşaması için jeneratör sağlamalarını rica ediyorum" diye konuştu.

Oğlunu yatağa mahkum eden ve olay yerinden kaçan şoföre de seslenen acılı anne, "Bu çocuğu gördüğün zaman hiç mi vicdanın sızlamayacak? İftar zamanı vurup kaçtın, hastaneye götürüp, bize yardımcı olabilirdin" şeklinde konuştu. Murat'ın amcası Hüseyin Argun da, yeğeninin acilen bir jeneratöre ihtiyaç duyduğunu ve fizik tedavi yapılması gerektiğini söyleyerek, hayırseverlerden kendilerine yardım etmelerini istedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 17:11:51
Güncelleme :1 Şubat 2006 Çarşamba 17:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?