15
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kansere bir can daha

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Dilovası Beldesi'nde, çevre kirliliğine bağlı olarak son yıllarda artan kanserden kaynaklı ölüm vakalarına, bir yenisi daha eklendi. Bir dönem Genç Parti Dilovası Belde Başkanlığı da yapan Tuncer Çelik, uzun süredir mücadele ettiği akciğer kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti.

Tehlikeli ve kimyasal madde üretimi yapan onlarca sanayi kuruluşuyla adeta iç içe bulunan ve son yıllarda çevre kirliliğine bağlı olarak kanser vakalarının çığ gibi artığı Dilovası Beldesi'nde, kansere bir kurban daha verildi.

Genç Parti Dilovası Belde Başkanı Tuncer Çelik (34), yaklaşık 6 yıldır mücadele ettiği akciğer kanserine dün yenik düşerek, hayatını kaybetti. Genç yaşında kansere kurban giden Çelik'in cenazesi, bugün Dilovası'nda bulunan Orhangazi Camisi'nde kılınan cuma namazını müteakip, Dilovası Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Tuncer Çelik'in cenaze törenine, Dilovası Belediye Başkan Vekili Erol Başoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Dursun, belediye meclis üyeleri ile eski belediye başkanlarından Ercan Dalkılıç ve Halit Yaşar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Ali Toltar ile mahalle muhtarları, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'nun 1996-2005 yılları arasında Dilovası'nda ölenler üzerine yaptığı araştırmada ise, beldede meydana gelen 552 ölüm olayının yüzde 38'inin kanser nedeniyle olduğu belirlendi. Türkiye genelinde kansere bağlı ölüm oranı ise, Dilovası'nın aksine yüzde 20'lerde seyrediyor.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 00:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?