18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Don da serbest çorap da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi halka açtığı plajlarda donla girmeyi yasaklarken, hemen yanı başındaki komşusu Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde ise vatandaşlar, sahillerde ve plajlarda rahatlıkla donla denize girip yüzebiliyor. Hatta bazı vatandaşlar, ayaklarında çorap, altlarında elbise ve üstlerindeki atletle denizin keyfini çıkartıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, halka açtığı plajlarda oluşturduğu çirkin görüntü nedeniyle, donla denize girmeyi yasaklamasının aksine, Gebze'nin Eskihisar Köyü'nde vatandaşlar donlarıyla denize girip serinleyebiliyor. Geçen yıl alınan hıfzısıhha kararıyla insan sağlığı açısından denize girmenin tehlikeli olduğu Eskihisar Köyü sahillerinde, çevreye konulan yasak tabelalarına rağmen, sıcaktan bunalan insanlar, sağlıklarını tehlikeye atarak denize giriyor.

Vatandaşlar, denize iç çamaşırlarıyla ve elbiseleriyle girerken, bazıları ise ayaklarında çorapları, altlarında donları ve üstlerinde atletleriyle, kamyon lastiğinden bozma şamrellerine binerek denizin keyfini çıkartıyor.
Denize donla girmenin daha rahat olduğunu söyleyen vatandaşlar, bir yandan kıyafetlerinin plaja uygun olmadığını kabul ederken, bir yandan da imkansızlık yüzünden bu yolu tercih ettiklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 16:57:21
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 17:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?