6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

200 lise öğrencisi için tatil başlamadan bitti

Karasu'da 200 kadar Lise 2 ve 3. sınıf öğrencisi, karnelerini alıp tatile çıktıktan 1 ay sonra, görmedikleri dersler için yeniden okula çağrıldı.

Karasu'da Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Lisesi öğrencileri, haziran ayında karnelerini alarak tatile çıktı. Karnelerini alan öğrenciler arasında, teşekkür ve takdir belgesi hak edenlere de belgeleri verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün dönem sonu incelemesi sırasında lisedeki 2. ve 3. sınıf öğrencilerine bazı derslerden her iki dönem için tek not verildiği boş geçen 10 ayrı ders için açılması gereken tamamlama kursunun ise açılmadığı fark edildi.

Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin 27. maddesine göre, müfredatta işlenen her derse, her dönem için iki not verilmesi gerekiyordu.

Bunun üzerine okul yönetimi uyarılarak, tamamlama kursunun açılması gerektiği bildirildi. Okul yönetimi ulaştığı velilere, durumu aktararak eksik dersler için öğrencilerin yeniden okula gelmesini istedi. Bu gelişme üzerine, 200 kadar öğrenci, şimdi dersine göre, 3 gün ile 4 hafta arasında sürecek tamamlama kursuna devam ediyor.

Karasu Kaymakamı Dr. İlker Gündüzöz, öğretmen yokluğu nedeniyle öğrencilerin bazılarının 1. dönem, bazılarının ise 2. dönem bazı dersleri görmediklerini belirterek, "Bu dersleri yönetmelik gereği okul bitiminde almaları gerekiyor. Ama okul yetkilileri yönetmeliği yanlış yorumlamışlar. Bu yüzden gecikme var. İlgililer hakkında disiplin soruşturması açtık. Burada eğer bir ihmal varsa bunun cezası verilecektir. Şu an öğrenciler eksik gördükleri dersleri alıyorlar" dedi.

Karasu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalı da yaptığı açıklamada, yeni yönetmelik gereği öğrencilerin 1. ve 2. dönemdeki bütün dersleri almaları gerektiğini kaydetti.

a.a
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 09:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?