6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

SAÜ'de rektörlük seçimleri

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.
 
SAÜ'nin 10 Ekim 2006 tarihinde yapılacak rektör seçimlerinde adaylar belli olmaya başladı. SAÜ eski rektör yardımcısı öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut Gür'ün ardından rektör Prof. Dr. Mehmet Durman da adaylığını açıkladı.
 
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmut Durman, üniversitenin yeni öğretim yılına Türkiye'nin önemli ve seçkin bir üniversitesi olarak girdiğini belirterek, "Sakarya Üniversitesi fiziksel altyapısını önemli ölçüde tamamlamış olup modern eğitim binaları, kongre merkezi, bilişim altyapısı, teknolojik donanımlı sınıfları, araştırma laboratuarları, sosyal yaşam ve spor alanları ile ülkemizin tercih edilen bir üniversitesi haline gelmektedir. Üniversitemizin fiziksel büyümesi sadece Esentepe Kampusü'nde değil, imkanlar ölçüsünde tüm birimlerimizde gerçekleşmektedir" dedi.
 
SAÜ'nün fiziksel anlamdaki yapılaşma ve büyüme dışında öğretim, bilgi üretme ve bunları topluma yayma konusunda ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasında önemli bir konuma ulaştığını belirterek, "Dünyada bilgiye dayalı ekonomik yarış, tüm gelişmiş ülkelerde yükseköğretimden beklentileri arttırmakta ve farklılaştırmaktadır. Bu çerçevede ülkeler ve yükseköğretim kurumları, sistemlerini yeniden gözden geçirmekte ve kurumlarını yapılandırmaktadırlar. Üniversitemiz bu alandaki gelişmeleri de yakından izlemekte ve bu sürecin gerekliliklerini özenle yerine getirmektedir. Bu konuda önemli fırsatlar da ortaya çıkmaktadır. Üniversitemiz Socrates Erasmus, Leonardo da Vinci ve Sürekli Eğitim vb. alanlarda sunulan fırsatları değerlendirerek, sizin de yakından takip ettiğiniz gibi önemli başarılar elde etmiştir" diye konuştu.
 
Durman, SAÜ'ye Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi geldiğini, öğretim üyelerinin ise dünyanın değişik bölgelerinde hizmet vermekte olduğunu ifade ederek, büyük fedakarlıklarla yapılan bu çalışmalara desteğin artarak devam edeceğini kaydetti.
 
Durman, 2003 yılından itibaren başlattıkları "Stratejik Planlama ve Toplam Kalite Yönetimi" uygulamalarının, Türkiye Kalite Derneği tarafından yapılan dış değerlendirme ile tescil edildiğini belirterek, "Bütün bu çalışmaların sonucu olmak üzere Üniversitemiz geçtiğimiz hafta dünyaca kabul gören EFQM Modeli çerçevesinde 'Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi' ile ödüllendirilmiştir. Bu alandaki çalışmalarımızı, öğretim üyelerimizin katkılarıyla hazırlanmakta olan '2007-2010 Stratejik Planı' ve 'Stratejik Yönetim Anlayışı' ile sürdürmeye devam edeceğiz. Üniversitemizin ihtiyacı olan açılımlar bilimsel olarak bu plan içinde yer almaktadır. Bu çerçevede hedeflerimize ulaşmak için birlikte yapacağımız çalışmalarla üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde kabul görecek bir 'Mükemmellik Merkez'" olacağına inanıyorum" dedi.

SAÜ'nün bu başarısını, öğretim üyelerinin, üniversitenin güzel geleceğine olan inancı ve özveriyle çalışmalarına borçlu olduğunu söyleyen Durman, "Dört yıl önce Rektör olarak göreve başladığımda gönülden inandığım 'Vizyonumuz Geleceğimiz Olacaktır' sözünün bugün gerçek anlamını bulduğunu görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Vizyonumuzda gösterdiğimiz birlik ve uygulamalardaki kararlılığımız bizi bugünkü başarılı konumumuza ulaştırmıştır. Bu büyük güç bizleri daha da büyük başarılara taşıyacaktır. Dört yıl önce verdiğim sözleri yerine getirmenin mutluluğu ile Rektörlük görevimi sürdürüyor ve ikinci dönem için göreve hazır olduğumu öğretim üyelerinin takdirine sunuyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 14:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?