6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Engelli öğrencilerin karne sevinci

Sakarya Valisi Nuri Okutan ve eşi Demet Okutan, özürlü öğrencilere karne dağıttı.

Adapazarı Serdivan Beldesi'nde bulunan Kanada Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde yarı yılın sona ermesiyle birlikte karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Sakarya Valisi Nuri Okutan, eşi Demet Okutan, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, öğretmenler, veliler ve özürlü öğrenciler katıldı.

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, toplumun önemli bir kesimini oluşturan bedensel ve zihinsel özürlü öğrencilerin eğitilerek topluma kazandırılması için herkese büyük görev düştüğünü söyledi. Sakarya Valisi Nuri Okutan da, eğitime muhtaç özürlü ve zihinsel engelli öğrencilerin ortaya koyduğu performansın eğitimde gelinen noktayı gösterdiğini ifade ederek, "Bu öğrencileri eğitmek, topluma kazandırmak, insanlığı eğitmek demektir. Bu öğrencilerin eğitim gördüğü okulların sayısını arttırmak için çalışmalarımız sürüyor. Şehrimizde çok sayıda özürlü çocuğumuz var. Bundan sonraki hedefimiz ise ileri zekalı çocukların okuyacağı bir okul yapmaktır" dedi.

Konuşmaların ardından tören, öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerle devam etti. Program sonunda Sakarya Valisi Nuri Okutan, özürlü öğrencilerle birlikte pasta kesti. Daha sonra ise Vali Nuri Okutan ve eşi demet Okutan özürlü öğrencilerin karnelerini dağıttı.
Sakarya'da okul öncesi eğitimde 14 bin 499, İlköğretimde 115 bin 267 ve ortaöğretimde de 36 bin 679 öğrenci karnesini alarak yarı yıl tatiline girdi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 15:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?