6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

SAÜ'de öğrenci değişimi

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinden 26'sı, lisans ve lisansüstü eğitimlerinin bir kısmını Avrupa Birliği (AB) Erasmus Değişim Programı (öğrenci değişimi) çerçevesinde AB üyesi ülkelerin üniversitelerinde devam ettirecek.

SAÜ'den yapılan açıklamada, Erasmus Değişim Programı çerçevesinde 2005-2006 Eğitim Öğretim Dönemi'nde Sakarya Üniversitesi'nden 4'ü yüksek lisans öğrencisi olmak üzere toplam 26 öğrencinin, lisans ve lisansüstü eğitimlerini çeşitli AB üyesi ülkelerde sürdürecekleri bildirildi.

Önümüzdeki günlerde Belçika, Polonya, Slovenya, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Portekiz ve Estonya gibi ülkelerde çeşitli üniversitelere gidecek olan Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin çeşitli sürelerle eğitimlerinin bir kısmını bu ülkelerde sürdürecekleri kaydedildi.
2005-2006 öğretim yılının güz döneminde 7 öğrenci Erasmus Değişim Programı çerçevesinde çeşitli Avrupa ülkelerine gönderilmişti. Bu dönem çeşitli AB ülkelerindeki üniversitelere gidecek öğrencilerle toplantı yapan Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Rıza Güven, önümüzdeki yıllarda yapılacak anlaşmalarla bu sayının giderek artacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 14:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?