3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

SAÜ'den yeni eğitim yılına merhaba

Sakarya Üniversitesi'nde, 2005-2006 akademik yılı düzenlenen törenle başladı. Sakarya Üniversitesi'nin 2005-2006 akademik yılı açılış töreni, Esentepe Kampusu Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene Sakarya Valisi Nuri Okutan, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgenaral Enver Topuz, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla çok heyecanlı olduklarını, daha önceki yıllarda olduğu gibi Sakarya Üniversitesi'nin yaptığı çalışmalarla diğer üniversiteler arasında örnek bir üniversite olmaya devam edeceğini söyledi.

Sakarya Valisi Nuri Okutan ise, eğitimin önemine dikkat çekerek, insana yapılan en büyük yatırımın eğitim olduğunu belirtti. Okutan, "İnsana yapılan en büyük yatırım eğitimdir. Bilgi bulma ve edinme, kısacası tüm bunlar için büyük mali kaynak gerekiyor. Dünya ile aramızdaki mesafeyi eğitimle kapatacağız. Sakarya Üniversitesi kendi bölgesine, ülkesine katkıda bulunan bir üniversitedir. Toplam 36 bin öğrenci ve 2 binin üzerinde akademik personeliyle üniversite ilimize büyük katkıda bulunmaktadır. Ülkemizde üniversitelere çok büyük görev düşmektedir. Üniversiteler işadamlarına, siyasetçilere ve bürokrasiye yön veren kurumlardır. 13 yıllık tarihi geçmişi olan üniversitemiz iyi yoldadır. Laboratuarları, yeni binaları ve bilimsel çalışmaları ile üniversitemiz batıya dönük olarak çalışma yapmaktadır. Sakarya'nın tanıtılmasında ve kalkınmasında üniversitemizin büyük bir görev üstlendiğine ve görevi layıkıyla yaptığına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, başarılı öğrenciler ve öğretim görevlilerine teşekkür belgesi verildi. İzmir'de yapılan Üniversiad Oyunları'nda altın madalya kazanan voleybol milli takımımızın oyuncusu Ahmet Toçoğlu ve Rıdvan Boykut'un ödülünü Sakarya Valisi Nuri Okutan verdi. Rıdvan Boygut milli takım kampında olduğu için, ödülünü antrenörü Tayfun Keser aldı.

SAGUAR adındaki güneş enerjisi ile çalışan arabayı yapan öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bayrak, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Turan, Araştırma Görevlisi Hüseyin Eski'ye ödülünü Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz verdi. Aynı aracın tasarlanmasını ve yarışmasını sağlayan öğrenciler Ersin Arslan, Kadir Çamkaya, İbrahim Sandal, Mehmet Kaleci, Cem Kamberoğlu ve Murat Aladağ'a ödülünü Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran verdi.

Tören, Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi ve araştırma görevlisinden oluşan koronun verdiği konserle sona erdi. Törenin sonunda Sakarya Valisi Nuri Okutan protokol ile birlikte öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından icat edilen güneş enerjisi ile çalışan SAGUAR adlı aracı inceledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 15:21:05
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 15:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?