30
Nisan
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Dünya kadınlar günü etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Çorlu Belediyesi ve Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi işbirliğiyle Tamer Levent Sahnesi'nde bir konferans düzenlendi. "Cumhuriyet'in Kadına Kazandırdıkları" konulu konferansa, Prof. Dr. Nur Serter konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, yıllarca kadının hep bir yanılgı içinde algılandığını dile getirerek, "Kadınlarımız bazen üreyen bir yaratık, bazen aş pişiren, erkeğine hizmet eden cinsel bir obje olarak görüldü. Ancak kadın yaşamımızda çok önemli bir yere sahip. Çorlu Belediyesi olarak kadınlar için pek çok programlar hazırladık, kurs başlattık. Kadınlarımız üretken olursa, evden dışarı çıkarak toplum içerisinde olursa gerçek çağdaşlığa ulaşır. Bu yüzden ücretsiz takı tasarım, resim, el sanatları, müzik, seramik, kursları açtık. Sosyal hayatta sizleri üretken kılmak ve aile bütçenize katkı sağlamak adına sizleri bu kurslara dahil ediyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan İstanbul Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter ise "10-15 yıl sonra Dünya Kadınlar Günü'nün kutlanmasına gerek kalmaz" diyerek, "Eğer hala Kadınlar Günü kutlanıyorsa yapmamız gerekenler yapılamamış demektir. Dünya erkekler gününü kutlamıyoruz. Bunun nedeni haklar arasındaki eşitsizliklerdir. Umarım gelecekte Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamayız" diye konuştu.

Türk kadınının ayrıcalıklı olduğunu dile getiren Serter, "Türk kadını Cumhuriyet ile ayrıcalıklı hale gelmiştir. Bu haklar Türk kadınına Cumhuriyete sahip çıkmayı zorunlu hale getirmiştir. Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Cumhuriyet ile birlikte yapılan devrim ve yasaların pek çoğunun odağında kadın vardır" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 15:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?