17
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Tekirdağ'da Türk-Yunan dostluğu

Avrupa Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki Trabzonspor-Anorthosis maçından önce Türk-Yunan takımları amatör branşta Tekirdağ'da karşı karşıya geldi. Tekirdağ amatör spor kulüplerinden Aydoğdu Adalet Spor Futbol Takımı sezon açılışında Yunanistan'ın Ircan Köyü futbol takımıyla karşılaştı. Maç öncesi dostluk rüzgarları esti.

Karşılaşmanın başlamasından önce kurban kesimi sırasında ortaya ilginç görüntüler çıktı. Yeni sezonun hayırlı olması temennisiyle kesilen kurbanın kanı Türk futbolcuların alınlarına sürülürken, Yunan futbolcuların ise kramponlarına sürüldü. Maç öncesi seramonide ise, Yunan takımın antrenörü Türk futbolculara, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Fevzi Kıran da günün anısına Yunan futbolculara birer madalya taktı.

Türk-Yunan amatör futbol takımlarının Tekirdağ'da karşılaşması ve Türk Yunan dostluğuyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ircan Köyü futbol takımının antrenörü Aleksis İraklis, "İki ülke arasındaki dostluğun pekişmesi için bu maç büyük kazanç. Buraya gelirken bazı tereddütlerim vardı; ancak gelince gördüm ki gerçekten endişe edecek hiçbir şey yok" dedi.

İraklis, Trabzonspor-Anorthosis maçıyla ilgili olarak da dostluğun başlaması için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Fevzi Kıran da, Yunan ekibi Tekirdağ'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydederek, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirici bu tür spor faaliyetlerinin daha da çoğalmasını istediklerini ifade etti.

Oldukça centilmence bir havada geçen karşılaşmayı Tekirdağ Amatör Futbol Kulübü Aydoğdu Adaletspor 2-0 kazandı. Karşılaşmaya Tekirdağlılar'ın fazla ilgi göstermemesi dikkat çekti. Karşılaşmayı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ahmet Kambur da izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 14:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?