27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Etin ne Budun ne….

Erdoğan Arıca gibi Teknik Direktörlerin Türk futbolundan acilen uzaklaştırılması lazım. Bu hafta içi neler düşündüğü o kadar açık ki…”Fenerbahçe’ye önde basan her takım sorun yaratıyor, ben de yaparsam bu maçı alabilirim ve kahraman olurum”, eminim bütün hafta boyunca ayna karşısında bu şekilde kendiyle konuştu. Peki senin takımın bunu yapabilir mi, bunun adı cahil cesaretidir. Antep bunu yapabilir, çünkü kadrosu iyi ve forvetinde top tutabilen adamları var, İBB de yapabilir çünkü Tjikuzu’ları ve uzun top oynamayı imkânsız kılan bir stadyumları var. Peki senin neyin var?

Geçen yazımda Fenerbahçe’nin Zico zamanından beri hiçbir takımı sürklase edemediğini yazmıştım. Bu şerefe Arıca nail oldu. Saraçoğlu’nda maçı izlemeye gittiğimde birçok taraftarın elinde beyaz mendiller gördüm. Taraftar, dondurucu soğuğa rağmen hesap kesmeye gelmiş gibiydi. Hacettepe akılı bir şekilde kapanıp 60. dakikaya kadar dayanabilseydi Fenerbahçe taraftarını 12. Adam olarak arkalarına alacaktı. Ama büyük deha kahraman olmayı kafaya koymuştu, rakibinin çıkış aradığı ve ölümüne asılacağı belli olan maçta takımını önde oynattı ve olanlar oldu. Aragones gerçek anlamda bir el freni olan Kazım’ı oyuna almasa Beşiktaş’ın rekoru tarihe karışabilirdi.

Artık kolej takımı gibi gençlerle sahaya çıkarız ve büyükleri yeneriz anlayışı sona erdi. Son yıllarda dikkate değer bir değişim var futbolumuzda. Artık Anadolu takımları bir yıl içerisinde sayısız yabancıya para kaptırmıyorlar. Nokta transfer sayısı oldukça arttı. Mesela Gaziantep ciddi paralar vererek De Nigris ve Tabata gibi oyuncuları getirebiliyor. Daha da ileri gidersek belki de ilk defa Anadolu takımlarında forma giyen 4-5 yabancı Üç Büyükler’de ilk 11’e çıkacak kalitede. Böyle bir ortamda ligimizde hala Hacettepe gibi takımlar olması iştahımızı kapatıyor. Futbolsever artık deplasman taraftarı bölümünde sadece rakip takımın PAF oyuncularını görmek istemiyor.

Fenerbahçe’ye gelince….Ne yazık ki bu maç yorum yapmak için ölçü olamaz. Her takımın kötü giden sezonlarında isyan maçları vardır. Bu kadar eleştiriye rağmen liderden sadece 5 puan geride olmaları da büyük bir şans. Erman Toroğlu’nun tabiriyle “şişme kadınla seks yapmak” tadında geçecek suni çim üzeri Gençlerbirliği deplasmanı bütün eleştirileri kaldığı yerden devam ettirebilir…

Bekleyip göreceğiz…
 

Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 11:16:01
Güncelleme :16 Şubat 2009 Pazartesi 11:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taraftar IP: 81.214.120.xxx Tarih : 16.02.2009 17:44:00

Sayın Çetinkaya, Herzaman değişik açılardan yorumlar yapıyorsunuz fakat neden Fenerbahçe dışında yazı yazmadığınızı merak ediyoruz.