27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

İncelikler Yüzünden

Sene başından beri Fenerbahçe’nin futbolunu, kazandığı büyük maçlar da olmak üzere, doğru yorumlayabilirseniz Pazar günkü dahil hiçbir skor sizi şaşırtmayacaktır. Trabzon maçındaki futbolun Galatasaray ve Beşiktaş maçlarındakinden tek farkı, takımın erken golü bulamamasıydı.
Yunanistan, Avrupa Şampiyonası’nı kazandığı yıl futbol adına utanılacak bir gerçeği yüzümüze vurmuştu. Eğer iyi kapanıp mümkün olduğu kadar pas yaparsanız karşınızdaki takım ne kadar iyi olursa olsun belli bir zaman sonra konsantrasyonunu kaybedecek ve kendi egosuyla yüzleşecektir. Fenerbahçe diğer iki büyük maçta, duran toplarla öne geçip en iyi yaptığı şey olan geriye yaslanıp ayağa pas yapmaya dayalı futboluyla rakiplerini sürklase etmişti. Bu sefer istediğini yapamadı. Trabzon iyi kapandı ve ilk yarı boyunca defansında hata yapmadı. Özellikle Fenerbahçe’nin en zayıf olduğu yere, orta sahasına baskı yaptı. İkinci yarı Aragones doğru bir hamleyle Alex ‘i çıkardıysa da o ego bir kere futbolcuların ayaklarına dolanmıştı. Trabzonspor dakikalar ilerledikçe sahaya konsolide motivasyon meyveleri dökse de, ikinci sınıf santraforları yüzünden iyi oyununu galibiyetle taçlandıramadı. İki takım ile ilgili yapılacak yorumları süslü cümleler içerisinde dünya turu attırmaktansa direk yazmak gerekir.
• Fenerbahçe’nin Emre Belözoğlu sorunsalına acilen çözüm bulması lazım. Bu kadar rol çalan, çok mücadele ediyor gibi gözüküp hiçbir şey yapmayan bir adamı Inter, Newcastle yıllarca çekti diye Fenerbahçe’nin de çekmesi gerekmez.
• Roberto Carlos geldiğinden beri ilk defa reklam filmleri dışında iyi bir performans sergiledi. İlerleyen haftalarda bu şekilde devam ederse farkını daha fazla hissettirecektir.
• Uğur Boral Fenerbahçe takımında çıkarılacak son futbolcudur. Çünkü hücumda topla kat edebilen yegâne adamdır. Onu çıkarırsanız mahkum oynarsınız.
• Trabzonspor bence Mehmet Yılmaz’ı önümüzdeki sene kadrosuna katmak için her şeyi yapmalı. Umut Bulut gerçekten bu oyun tarzı ve bu kadro için yetersiz bir futbolcu.
• Yattara’yı ilk defa bu kadar disiplinli gördüm. Umarım bunun sebebi skandal transfer hikâyesi değil de Ersun Yanaldır.
• Tarafsız bir soru: Beşiktaş’ın yabancıları mı daha iyi Trabzonspor’un mu?
Trabzonspor –Fenerbahçe rövanşı benim iddiama göre Kadıköy takımı için daha kolay geçecektir. Çünkü bu sefer kendini oynamak zorunda hisseden taraf Trabzonspor olacaktır. Bu maçtan sonra bir kere daha anladım ki Trabzonspor için şampiyonluk zor bir ihtimal. Fenerbahçe ise her şeye rağmen kör topal üzerine koymaya çalışan bir takım görüntüsünde.

Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 08:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?