5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

"Bu üniversite son derece 'Çağ'daş"

Kuzey Alabama Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. G.Daniel Howard, Çağ Üniversitesi'nde dünya standartlarında eğitim verildiğini söyledi.

Akademik ve eğitsel konularda resmi temaslarda bulunmak ve bu konularda işbirliği yapmak amacıyla Çağ Üniversitesi'ni ziyaret eden Kuzey Alabama Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. G. Daniel Howard, Çağ Üniversitesi'nin yabancı öğretim elemanları ve büyük çoğunluğu yurt dışında eğitim görmüş kaliteli Türk öğretim elemanlarıyla İngilizce olarak yaptığı eğitimin, her anlamda dünya standartlarında olduğunu belirterek, "Öğrencilerin vizyonu geniş, özgür düşünceli bireyler olduğunu gördüm. Yerleşkenin gerek fiziki durumu, gerekse teknolojik alt yapısındaki çağdaş düzey bende hayranlık uyandırdı" dedi.

Rektör Prof. Dr. Yener Gülmez başkanlığında, Çağ Üniversitesi yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen resmi toplantı sonucunda, her iki üniversiteyi kapsayan bilgi aktarımı, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi konularını içeren bir protokol imzalandı.
Resmi protokolün imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yener Gülmez, ABD'nin önde gelen üniversitelerinden olan Kuzey Alabama Üniversitesi ile temaslarının kesintisiz bir biçimde sürdüğünü ifade ederek, "Bu protokol ile uzun süredir devam eden ilişkilerimiz resmiyet kazanmıştır. Her iki üniversitenin gelişiminde, karşılıklı iş birliğinin bilimsel yönden değerinin çok büyük olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Çağ Üniversitesiyle olan işbirliğinin güçlendirilerek gelecek dönemlere götürülmesini arzu ettiğini söyleyen Kuzey Alabama Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. G. Daniel Howard ise, "Üniversitemiz, Türkiye ve Türkler'e karşı olan sıcak duygu ve düşüncelerini belirtmek amacıyla 29 Ekim'i her yıl Cumhuriyet Bayramı olarak kutlamaktadır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 16:40:01
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 16:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?