29
Nisan
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Kursiyerlere hukuk semineri

Adana Barosu Başkanı İbrahim Gazioğlu, bir süre önce uygulamaya başlayan "Adli Yardım" konusunda vatandaşların yeterince bilgi sahibi olmadığını söyledi. 

Gazioğlu, Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER) ile Adana Barosu’nun ortaklaşa düzenlediği "Hukuk Semineri"nde yaptığı konuşmada, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların Adana Barosu Adli Yardım Bürosu’na başvurmaları halinde hiçbir ücret ödemeksizin her türlü hukuki yardımı alabileceğini ifade etti. 

Adli Yardım uygulaması başladığı tarihten itibaren 4–5 ay geçmesine rağmen yalnızca 150 civarında başvuru aldıklarını belirten Gazioğlu, "Başvuru sahipleriyle ilgili yaptığımız sosyal durum incelemesinin ardından elenenlerle birlikte bu konuda yardım alabilecek kişi sayısı 113’e düştü. Bu da Adana nüfusu baz alındığında oldukça düşük bir rakam. Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmek için bu gibi çalışmaları fırsat biliyoruz” dedi. 

Adana Baro Başkanı İbrahim Gazioğlu, hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların gerekli başvuruyu Baro Başkanlığına yaptıktan sonra herhangi bir ücret ödemeksizin hukuki yardım alabileceğini belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 10:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?