17
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Öğretmen olamadı okul yaptırdı

Almanya'da yaşayan hayırsever Şadiye Pekyılmaz, annesinin vasiyeti üzerine öğretmen olamayınca doğup büyüdüğü mahallesine ilköğretim okulu yaptırdı. 

Adana Valisi Cahit Kıraç, hayırsever Şadiye Pekyılmaz tarafından Dumlupınar Mahallesi'ne yaptırılan ve annesi Semiha Uruninandı'nın adının verildiği 28 derslikli ilköğretim okulunun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye nüfusunun büyük çoğunluğunu çocukların ve gençlerin oluşturduğunu hatırlatarak, ''Genç nüfusu mutlaka eğitmemiz lazım" dedi. Adana'da eğitimdeki altyapı eksikliklerini gidermek için başlattıkları çalışmalarda büyük ilerleme kat ettiklerini belirten Kıraç, "5 bin olan derslik ihtiyacımızı 2 bin 500'e indirdik. Şimdi sıra eğitimin kalitesini artırmaya geldi" diye konuştu. Kıraç, eğitim alanında yapılan yatırımların artarak devam edeceğini de vurgulayarak, İl Özel İdaresi'nin 2007 bütçesinden en büyük ödeneğin bu yatırımlar için ayrıldığını, hayırseverlerin de 21 okul yaptırarak 30 milyon YTL harcadığını kaydetti. 

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar da Adana'da son 3 yılda 380 dersliğin hizmete sokulduğunu ifade ederek, sınıf mevcutlarının azaldığını ve eğitimdeki kalitenin arttığını vurgulayarak, "Verimli eğitimin sağlanabilmesi için derslik sayısı mutlaka artırılması gerekir. Eğer ki, Adana'nın daha mutlu olmasını istiyorsak eğitime daha fazla önem vermeliyiz" dedi. 

1.2 milyon YTL'ye malolan okulu yaptıran Şadiye Pekyılmaz da annesinin vasiyetini yerine getirdiğini belirterek, "Annem sağlığında kardeşimin ve benim öğretmen olmamı isterdi. Ancak biz öğretmen olamadık. Annem geçen yıl ölmeden önce "öğretmen olamadınız ancak okul yaptırın" demişti. Bu nedenle doğup büyüdüğüm mahalleme annemin adını verdiğim Semiha Uruninandı İlköğretim Okulu'nu yaptırdım. Öğretmen olamadım ancak şimdi binlerce çocuğun yetişmesine vesile olacağım. Annemin vasiyetini yerine getirdiğim içinde çok mutluyum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Kıraç, eğitime desteğinden dolayı Pekyılmaz'a bir plaket sundu. Okulun açılışını birlikte yapan Kıraç ve Pekyılmaz, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. 

Törene, Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, öğrenciler ve veliler katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 15:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?