30
Nisan
2024
Salı
EĞİTİM

Okul balosuna izin yok!

Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, okulların yıl sonu kutlama faaliyetlerinin okul dışında yapılamayacağını bildirdi. 

Gülsar, yaptığı açıklamada, okullarda yıl sonunda yapılan mezuniyet şenlikleri, çay partileri, öğrenci ve velilerin de katılımıyla düzenlenen yemek, okul geceleri hangi ad altında olursa olsun tertiplenen diğer faaliyetlerin mevzuat çerçevesinde yapılması gerektiğini belirtti. 

Söz konusu faaliyetleri, her okulun kendi okulundaki çok amaçlı salonunda veya uygun bir bölümünde düzenlenmesi gerektiğini belirten Gülsar, kendi okulunda uygun bir yer bulunmaması durumunda aynı eğitim bölgesindeki diğer okulların çok amaçlı salonlarından yararlanılması, bu da mümkün değilse eğitim bölgesi dışındaki diğer eğitim bölgesi okullarından yaralanılması yoluna gidilmesinin uygun olacağını ifade etti. 

Bu tür faaliyetlerde 1739 sayılı Türk Milli Eğitim Temel Kanunu'na ters düşen, öğrencilerin yaş ve seviyesiyle bağdaşmayan, öğrenci ve velileri zorlayıcı, tasarruf tedbirlerine aykırı olarak gider arttırıcı hiçbir faaliyete yer verilmemesi gerektiğini kaydetti.
Gülsar, bu kurallara uymayan okul müdürleri hakkında gerekli işlemlerin de yapılacağını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 13:44:51
Güncelleme :10 Mayıs 2007 Perşembe 15:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?