5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Baysal'dan eğitime rekor destek

Adana'da hayırsever işadamı Yusuf Baysal, "Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası çerçevesinde 1 trilyon 450 milyar liraya malolacak 28 derslikli Anadolu Lisesi yaptırıyor. Okul protokolü Vali Cahit Kıraç ile işadamı Yusuf Baysal tarafından törenle imzalandı.

Kozan İlçesi'ne bağlı Hacımirzalı Köyü Kızılyazı mevkiinde, mülkiyeti hazineye ait 16 bin 966 metrekare arsa üzerine yaptırılacak Anadolu Lisesi için Adana Valiliği'nde tören düzenlendi. Törene, Vali Cahit Kıraç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, Müdür Yardımcısı Ahmet Öztürk, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile Hayırsever İşadamı Yusuf Baysal ve oğlu İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Baysal katıldı.

Törende konuşan Vali Kıraç, Adana'da daha önce hayırseverler tarafından yaptırılan okul sayısının 17'ye ulaştığını belirterek, "Böylece hayırseverlerin yaptırdığı 16 okul ve 187 dersliğe bir okul ve 28 dersliği daha ilave ediyoruz. 12 Eylül Pazartesi günü itibariyle 2005/2006 eğitim-öğretim dönemi açılacak. Adana'mızda eğitim ve öğretimle ilgili önemli bir problemimiz yok. Eksikleri telafi etmeye gayret ediyoruz. Böyle hayırseverlerin katkılarıyla da derslik sayımızı en aza indiriyoruz. Önümüzdeki dönemde alacağımız tedbirlerle Adana'da eğitim ve öğretimi hissedilir seviyede rahatlatacağız. Yusuf Baysal Anadolu Lisesi de inşallah sonsuza kadar yaşar" dedi.

Vali Kıraç, Adana'da bilgisayarlı eğitime geçişte, okullardaki yatırıma ağırlık verdiklerini de ifade ederken, "Halen ilimizde 58 ilköğretim, 31 ortaöğretim olmak üzere toplam 89 okulumuzda bilgisayar laboratuarımız mevcut. 160 okulumuzun eksikliğini de kendi imkanlarımızla gidermeye çalışıyoruz. O anlamda da yine Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde hayırsever vatandaşlarımıza bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Artık günümüzde bilgisayar eğitimin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Bunu hızlandırmak durumundayız. Bu anlamda bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız hibelerini Milli Eğitime yapabilirler. Yine Adana'mıza çok hizmeti olmuş Sabancı Vakfı da önümüzdeki günlerde 10 okulumuzu bütün imkanlarıyla donatacak ve 240 milyarlık bir harcama yapacaklar. Bu anlamda Sabancı Vakfı'na da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra okul protokolü Vali Cahit Kıraç ile işadamı Yusuf Baysal tarafından imzalandı
İşadamı Yusuf Baysal'ın adının verileceği okulun temel atma töreninin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 17:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?