4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

ÇÜ'ye emniyetten uyarı!

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) 2005 - 2006 eğitim - öğretim yılı yeni öğrenci kayıtları başlarken, Adana Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de, oluşturdukları standla öğrencilere illegal örgütler ve faaliyetleri hakkında broşür dağıttı.

ÇÜ'de 2005 - 2006 yılı yeni öğrenci kayıtları merkez Balcalı Kampüsü'nde başladı. 7 bin 673 öğrencinin kayıt yaptıracağı yeni eğitim - öğretim yılında Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de kayıt merkezinde oluşturdukları standla yasadışı örgütler ve faaliyetleri hakkında öğrencilere broşür dağıttı. İllegal örgütlerin bir plan dahilinde hareket ederek öğrencilerle diyalog kurmaya çalıştıkları vurgulanan broşürde, şu uyarılarda bulunuluyor:

"Bu tür örgütler bir plan dahilinde harekete geçerek çay, sinema, tiyatro, konser daveti, burs ya da kalacak yer temini gibi konularda yardım sağlama bahanesi ile öğrencilerle sıcak diyalog geliştirmeye çalışırlar. Belirli arkadaş grubunun içerisine çekilen öğrenciler, kendi görüşlerini destekler mahiyette kitap, gazete, dergi okutturularak düşünce boyutu işlemeye çalışılır. Gencin illegal oluşumların içine girdiği andan itibaren, bireysellik vasfı biter ve neyin iyi, neyin kötü olduğuna örgüt karar verir. İllegal oluşumlara, onların zararlı fikir ve eylemlerine alet olmamak için, kendi geleceğine sahip çık. Bu halinle yeryüzünde nefretin değil, sevginin temsilcisi ol."
Polisler dağıttıkları broşürün yanı sıra öğrencilere şeker ve kolonya ikram etmeyi de ihmal etmedi.
Kayıtların 9 Eylül Cuma günü sona ereceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 16:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?