5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Eğitim-Sen'den performansa tepki

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenler arasında yapılması düşünülen performans sınavı ile öğretmenlere "apolet" takılmak istendiğini iddia ederek, "Apolet yasası öğretmenler arasındaki mesleki dayanışmayı ve paylaşmayı bozacak, onları yarışa sokacak" dedi.

Güven Boğa, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, yeni yasanın öğretmenleri, "uzman", "aday", "başöğretmen" şeklinde sınıflandıracağını ileri sürdü. Boğa, "Öğretmenlerin derecelendirilmesi, hükümetin kamu yönetiminde ve kamu personel rejiminde yapmak istediği değişikliklerin eğitim ayağını oluşturmaktadır. Yapılmak istenen, çalışan-yöneten ilişkisinde bağımlılığın hakim kılınması, yönetime itiraz etmeme ve ona yaranmanın öne çıkmasıdır. Apolet yasası, çalışma barışını bozacak, öğretmenler arasındaki dayanışmayı ve paylaşmayı ortadan kaldıracak, onları yarışa sokacak, aralarındaki güven ilişkisini zedeleyecek özellikler içermektedir" diye konuştu.

Performans sınavının 27 Kasım 2005 tarihinde yapılacağını kaydeden Boğa, şöyle devam etti:
"Sınav bahsedildiği gibi bir sınav değildir. Öğretmenlere başöğretmenlikte yüzde 10, uzman öğretmenlikte ise yüzde 20 kontenjan verilmektedir. Yani sınavı 60 puan alan herkes kazanacak fakat maaşı artmayacaktır. Öğretmenlerin onurlandırılması elbette gereklidir. Öğretmenlik mesleğinin kendisi bir onurdur. Öğretmenlere apolet takacağınıza onları sınıflandıracağınıza, başta ücretler olmak üzere tüm ekonomik ve sosyal haklarda iyileştirme yapın."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 20:46:48
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 21:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?